Live

Românii s-au obișnuit să pregătească pentru masa de Paște din toate și în cantități mari. Iar după fiecare sărbătoare, preparatele neservite ajung la gunoi. Însă, din resturile rămase, gospodinele pot pregăti un alt fel de mâncare. Cu câteva idei și puțină imaginație, acestea pot fi reinventate.

Că românul este gurmand nu mai este o noutate, iar de sărbători oamenii gătesc aproape de fiecare dată mai...

Pizza, burgerii și shaorma au luat locul drobului și al cărnii de miel. După două zile în care au mâncat pe săturate preparatele specifice Sărbătorilor Pascale, constănțenii s-au reorientat astăzi către mâncarea de tip fast-food. Nu puține au fost comenzile pentru astfel de bunătăți, atât la terase, cât și în regim de delivery.

Dacă zilele trecute cuptoarele erau încinse pentru prepararea cărnii de miel, astăzi a sfârâit pe grătare...

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. La Constanța, ÎPS Teodosie a adus...

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște și este, de obicei, ziua în care se...

De Paști, de pe mesele gospodinelor nu au cum să lipsească pasca și cozonacii. Doamnele care au avut timp, le-au pregătit acasă, însă cele care au avut un program mai încărcat au mers pe alternative. Iar patiseriile din oraș au fost prima opțiune. Au scos tăvi după tăvi din cuptoare, căci nici clienții nu au fost puțini, iar pofta de cozonaci calzi și pască a fost mare.

Nu există Paști fără pască. Cu brânză dulce și aluat de cozonac – așa este preparată de cele mai multe...

Credincioşii ortodocşi se află în Săptămâna Patimilor care simbolizează calea urmată de Iisus Hristos...

Pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri. În bucătării, gospodinele prepară de zor bucatele tradiționale. Și nicio masă de Paști nu ar fi completă fără ouăle roșii. În Joia Mare, conform datinei, acestea se vopsesc pentru a fi consumate în ziua de Înviere. Noi am fost în casa unui medic din Constanța care ne-a introdus în spiritul sărbătorilor pascale.

Acasă la Oana Apostolescu este forfotă încă de dimineață. Pregătirile de Paște sunt în toi. Casa a fost...

Friptură sau tofu? Drob de miel sau de ciuperci? Tradițional sau vegan, un lucru este sigur: românilor le place mâncarea și vor să se bucure de sărbători împreună cu familia. Și pentru că doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile pascale, constănțenii s-au grăbit la cumpărături. Fie că preferă varianta tradițională sau sunt adepții mâncărurilor vegane, oamenii vor scoate din buzunar aproximativ aceeași sumă de bani.

Echipa Dobrogea TV a fost la cumpărături și a umplut două coșuri. Unul cu mâncare tradițională, celălalt cu...

Că românul este gurmand din fire toată lumea o ştie, dar că mâncarea pe care o preferă este pe cât de gustoasă, pe atât de periculoasă, puţini conştientizează. De Paște, pe fiecare masă se vor găsi preparatele tradiționale precum ouăle roșii, sărmăluțele, drobul și friptura de miel. Medicii trag semnale de alarmă, pentru ca masa de sărbători să fie un motiv de bucurie, nu unul de mers la medic.

Românii sunt gurmanzi din fire. Așa că de sărbători, masa trebuie să fie încărcată. Pe lista gospodinelor...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233