Live

Clexane şi Fraxiparine, sunt alte două medicamente care lipsesc din farmacii. Acestea sunt anticoagulante și sunt folosite pentru tratarea și prevenirea cheagurilor de sânge, inclusiv cele din timpul sarcinii. De asemenea, medicamentele sunt extrem de importante și în tratamentul post-Covid. Ele nu se mai găsesc în farmacii de câteva luni, iar farmaciștii spun că zilnic au pacienți care solicită cel puțin unul dintre cele două anticoagulante.

Anticoagulantele Clexane și Fraxiparine acţionează pe două căi. Pe de-o parte, previn creșterea cheagurilor de...

Euthyrox și Siofor. Două medicamente care sunt în continuare greu de găsit. Constănțenii s-au descurcat cum au putut în ultimul an. Unii și-au făcut stocuri, alții le-au procurat din străinătate. Există totuși o veste bună. Autoritățile au anunţat că vor sosi în curând în România cantităţi suficiente de Euthyrox şi Siofor. Precizările au fost făcute în contextul în care pe piaţă există în continuare un deficit de astfel de medicamente folosite de bolnavii cu afecţiuni tiroidiene şi de cei cu diabet.

Ion Dinu este diabetic. De doi ani de zile are nevoie de Siofor, însă spune că nu îl găsește deloc pe...

În continuare, greu de găsit. Euthyrox-ul este vital pentru 500 de mii de pacienți români cu afecțiuni tiroidiene. Oamenii semnalează dificultățile cu care se confruntă, provocate de lipsa medicamentului. Avocatul Poporului îi cere Ministrului Sănătății să dispună verificarea stocurilor și disponibilitatea Euthyrox-ului pe piață.

Euthyrox se găsește greu în farmaciile din România de aproape un an de zile. Criza a izbucnit odată cu pandemia...

Criza medicamentelor este departe de a se sfârși. În farmacii continuă să se găsească foarte greu Euthyrox și Siofor, de pildă, esențiale pentru pacienții cu probleme de tiroidă sau cu diabet. Oamenii sunt puși pe liste de așteptare și până primesc pastilele durează și săptămâni. Reprezentanții farmaciilor spun că nu sunt aprovizionați cu cantitățile necesare.

Anul 2020 a fost dezastruos din punct de vedere medical. Pe lângă criza legată de pandemia de COVID-19, bolnavii...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233