Live

Turismul de croazieră prinde din nou viață, după ce timp de un an și jumătate pandemia a anulat circuitele recreative pe mare și ocean. Firmele de crewing își caută acum echipaje pentru navele de pasageri, iar agenții de turism au pregătit oferte pentru turiști. Prețurile au intrat și ele la apă. Cei care vor să-și petreacă concediul într-o croazieră trebuie să fie vaccinate și testate COVID. Mai mult, la bordul lor nu pot urca mai mult de 200 de persoane.

S-a dat startul croazierelor pe mare și ocean. O parte din armatori și-au scos pe apă hotelurile plutitoare, spre...

Această minivacanță va fi atipică pe litoral. Petrecerile sunt interzise, iar circulația pe timpul nopții este restricționată. Asta nu înseamnă că cei veniți la mare nu pot avea o vacanță plăcută. Distracții sunt la tot pasul, pentru cei aflați la malul mării.

Turiștii au început să vină pe litoral de vineri dimineață, din diferite colțuri ale țării. Chiar dacă...

Mai scurtă - aşa va fi pasarela din Mamaia. Ca o consecinţă a lucrărilor de lărgire a plajelor, o bucată din ponton va dispărea în nisip. Din aproape jumătate de kilometru, cât are în prezent, pasarela va măsura 150 de metri, la finalul lucrărilor.

Şantier şi utilaje - aşa arată plaja din Mamaia, în zona Cazino. Proiectul de înnisipare a cuprins şi una...

Babușca de la Cerna, Cadâneasca de la Nufarul, Geamparaua și Schioapa de la Enisala sunt doar câteva dintre dansurile tradiționale pe care turiștii care ajung în Delta Dunării au ocazia să le privească sau chiar să le joace. Datinile rusești și moldovenești sunt transmise din generație în generație în localitățile tulcene.

Bucurie prin dans și muzică, acestea sunt cele mai de preț trăsături ale localnicilor Deltei, o multi...

S-a dat startul croazierelor pe Dunăre! Prima nava din Delta Dunării și-a făcut traseul pe cele trei brațe ale fluviului. Timp de șapte zile, turiştii care aleg să descopere comorile Deltei, pot alege sejururile pe apă. Turismul de croazieră ia amploare şi în România, iar antreprenorii investesc şi scot în faţă oferte greu de refuzat, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi turişti.

Fiind a treia ca mărime din Europa, Delta Dunării crește în fiecare an cu aproximativ 40 de metri pătrați....

Turismul de croazieră se relansează în 2021: până în acest moment 26 de nave maritime și-au anunțat sosirea în Portul Constanța. Toate însumează zece mii de pasageri, care reprezintă o gură de oxigen pentru turismul estival greu încercat de pandemie. Ei vor fi „turişti-test” pentru companiile de navigație ce vor să vadă riscurile și impactul croazierelor asupra echipajelor și oaspeților lor.

În anii precedenți, miile de turiști care soseau cu pacheboturile în Constanța, aveau parte de numeroase...

Sezonul de croaziere 2021 va începe pe 1 mai în Constanța. Atunci, nava maritimă Artania, sub pavilion Bahamas, care are o capacitate de 1000 de pasageri va acosta în Portul Constanța. În total, 26 de nave, maritime și de croazieră și-au anunțat sosirea în portul orașului nostru. Pe de altă parte, în contextul pandemiei, specialiștii vorbesc despre un nou tip de turism de croazieră - cel de testare.

2014 a fost anul de glorie al croazierelor în Portul Constanța. Nu mai puțin de 95 de nave au ajuns atunci în...

Croaziera pe Marea Neagră poate fi o alternativă la distracție pentru cei veniți în vacanță pe litoral. Prețurile sunt accesibile, iar dacă sunteți norocoși puteți fi părtași la spectacolul delfinilor care se joacă pe lângă barcă.

Iubitorii de albastru infinit pot alege să se relaxeze câteva momente în largul mării departe de agitația...

Turismul de croazieră la Marea Neagră a fost învins de pandemie, exact în anul revigorării. Zece nave maritime uriaşe îşi anunţaseră sosirea în Portul Constanţa în 2020 însă acum nimeni nu știe câte vor mai ajunge. Și marinarii suferă cot la cot cu pasagerii: schimburile de echipaj prevăzute zilele acestea sunt anulate datorită aerporturilor internaționale care sunt închise.

Anul 2020 se anunţa ca fiind cel în care navele de croazieră maritimă, cu mii de pasageri la bord, încep să...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233