Live

Pandemia i-a lăsat mai săraci pe constănțeni. În ultimele luni, cei mai afectați au fost șomerii și agricultorii, conform unui studiu. Aceștia au fost nevoiți să se împrumute, deoarece de cele mai multe ori, cheltuielile au depășit veniturile.

Ultimele luni au fost un adevărat coșmar pentru doamna Liliana. De 30 de ani vinde în piață, iar acum abia mai...

Președintele Klaus Iohannis a fost primit de Maia Sandu la Chișinău, unde a anunțat un nou pachet de sprijin din...

Căldura din ultimele zile a bulversat și pomii fructiferi care au început să înflorească din nou. Mai mult, pe câmpurile din Constanța, floarea soarelui a reapărut și deja a făcut seminte chiar în pragul iernii. În aceeași situație sunt și vița de vie și trandafirii ornamentali. Pomicultorii sunt îngrijoraţi privind consecinţele schimbărilor climatice. Spun că astfel producția de fructe de anul viitor, va fi diminuată.

În stațiunea Mamaia au înflorit corcoduşii. Pomii udați de ceața ultimelor două săptămâni și scăldați...

Disperarea fermierilor constănțeni loviți de secetă nu are margini. A trecut o lună de când Ministerul Agriculturii le-a promis marea cu sarea și până acum le-a trimis niște bani pentru despăgubirea culturilor din toamna trecută. Este o situație fără precedent pentru agricultorii din Dobrogea care au încasările la pământ.

Pe 10 septembrie agricultorii dobrogeni s-au dus cu jalba-n proțap la București ca să ceară ajutorul...

Toamna aduce scumpiri ale produselor alimentare cu peste 20 de procente, faţă de anii trecuţi. Din cauza secetei, prețúrile au crescut, în special la fructe și legume. Și pandemia de covid a contribuit la scumpirea produselor de bază. Din cauza situației economice pe care a generat-o, puterea de cumpărare a scăzut drastic.

Zacusca, dulceața sau murăturile ar putea fi doar o amintire, în aceast an. Dacă în trecut, odată cu venirea...

Disperarea fermierilor constănțeni loviți de secetă, nu are margini. Un grup local de agricultori a mers cu jalba în proțap la Minister să ceară apă pentru irigații, iar cei rămași acasă au scris pe câmp cu utilajele agricole, „VREM APĂ”. Este o situație fără precedent pentru agricultorii din Dobrogea care au încasările la pământ.

Mesajul lor către Guvern nu poate fi auzit, dar poate fi văzut. Din aer, la propriu. Tractoriştii și mecanicii...

Dobrogea a fost afectată nu doar de pandemia de coronavirus, ci și de secetă. Regiunea noastră se confruntă cu o scădere semnificativă a producției de grâu. La nivelul țării, a fost recoltat cu 40% mai puțin grâu. Chiar și așa, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dat asigurări că prețul produselor de panificație nu va fi modificat. Din cauza precipitaţiilor, au avut de suferit şi culturile de orz, secară şi rapiţă.

Seceta a afectat destul de mult culturile de toamnă, mai ales în zona de sud-est și est a României. Cele mai...

Agricultorii spun că situația cauzată de secetă este fără precedent, iar ajutoarele de la guvern întârzie să apară. Oamenii cer o ordonanță de urgență prin care să se suspende datoriile la bănci, pe o perioadă de minimum un an de zile.

Seceta din ultima perioadă le-a dat mari bătăi de cap agricultorilor dobrogeni. Recoltele sărace dar și...

Câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna martie 2020 aproape 5.000 de lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 2.987 lei, cu 12,6%, respectiv cu 13,8% peste nivelul înregistrat în luna martie 2019. În județul nostru sunt 186,7 mii de angajați și 6.763 de șomeri.

Potrivit Direcției Județeane de Statistică din Constanța, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali,...

Sărbătoare mare pentru creştinii ortodocşi. Astăzi îi prăznuim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Zeci de credincioși au fost la biserică încă de la primele ore ale dimineții. Peste 1,7 milioane de români își aniversează onomastica de Constantin si Elena. De această zi sunt legate și mai multe obiceiuri și superstiții care fac referire la vara ce urmează.

Constantin cel Mare, de numele căruia se leagă și actuala denumire a cetății Tomis, este cinstit de locuitorii...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233