Live

Nava Ever Given, a cărei eșuare a provocat haosul din Canalul Suez acum aproape trei săptămâni, nu are voie să...

Din nou aglomerație în fața Casei de Pensii Constanța. Cum în clădire intră un număr limitat de persoane în contextul măsurilor impuse de pandemie, mulți constănțeni au așteptat afară, zeci de minute. Însă reprezentanții instituției spun că oamenii pot solicita sau transmite documentele necesare și online sau prin poștă.

De o oră stau”, spune o constănțeancă.

Nicio zi fără cozi la ghișeele instuțiilor. Zeci...

Noua tranșă de vaccin Pfizer a fost adusă cu întârziere în România. Inițial acesta ar fi trebuit să ajungă în țară în această dimineață. Noile doze sunt extrem de importante, asta pentru că în stoc mai sunt aproape 70.000 de doze, suficiente doar pentru ziua de marţi. Aproximativ 60.000 de doze vor sosi la centrul de vaccinare din Constanța. Este cea mai mare transă de la începutul campaniei.

Peste 500.000 de noi doze de vaccin de la Pfizer ajung în cursul zilei de luni în ţară. Este cea mai mare...

Spitalul de Boli Infecţioase Braşov este plin, iar medicii au ajuns în situaţia de a externa mai devreme...

Toate cele 422 de nave care rămăseseră blocate după ce portcontainerul Ever Given a eşuat în martie au trecut...

Federația Română de Baschet a anunțat programul ultimului turneu din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin. Acesta va începe lunea viitoare și va fi încheiat tocmai joi cu confruntarea constănțencelor de la Phoenix CSU Simona Halep cu CS Universitatea Cluj.

Phoenix CSU Simona Halep nu a renunțat la gândul de a termina sezonul regulat în Liga Națională la baschet...

Nicio zi fără coadă la ghișeele statului. Nevoiți să își rezolve diferite probleme, oamenii vin de la primele ore ale dimineții la Casa de Pensii din Constanța. Ar avea la dispoziție și alte variante, cum ar fi să trimită documentele prin poștă sau e-mail, numai că nu toți se împacă cu tehnologia. Iar din cauza pandemiei și a numărului limitat de persoane care au voie să intre în instituție, oamenii au fost nevoiți să aștepte câteva minute bune afară.

Chiar și în pandemie, românul nu renunță la tradiționala coadă de la ghișee. Iar Casa Județeană de Pensii...

Constănțenii vor să se vaccineze. Dovadă stă aglomerația care s-a format astăzi în fața centrului de la Pavilionul Expozițional. Zeci de oameni au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a se imuniza. Însă programările nu ar mai fi fost respectate, iar persoanele au fost nevoite să aștepte în frig. După mai bine de o oră, primii care au intrat să se vaccineze au fost bătrânii.

Odată cu deschiderea celor 20 de fluxuri noi de la Pavilionul Expozițional a apărut și aglomerația.

Cel...

În urmă cu patru ani, județul Constanța avea prima școală de profil în învățământul dual, program care poate aduce din nou elita meseriilor ce în ultimii 30 de ani au fost aproape uitate. Timpul s-a accelerat, iar diplomele de licență au luat locul unor meserii importante din țara noastră: lăcătuși mecanici, instalatori, electricieni, operatori portuari sau chiar mecanici auto, sunt printre meseriile pe care prea puțini elevi și le mai doresc. Însă în sprijinul celor care vor un loc de muncă sigur și o calificare după terminarea studiilor vine învățământul profesional dual – proiectul autorităților care a deschis ochii atât elevilor, cât și părinților ce, potrivit statisticilor, se arată tot mai interesați de varianta școlii postliceale pentru copii lor.

Ferdi și colegii lui sunt îndrumați de angajații companiei pentru a învăța meseria de mecanic...

De săptămâna viitoare, în municipiul Constanța vor fi deschise 20 de noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19. Capacitatea de vaccinare se va dubla, ajungând la peste 1500 de persoane într-o singură zi. În prezent, sunt deschise 16 fluxuri la Pavilionul Expozițional Constanța. De menționat este faptul că în noile fluxuri oamenii se pot imuniza doar cu vaccinul Pfizer.

Se lucrează intens la Pavilionul Expozițional din Constanța asta pentru că de săptămâna viitoare se vor...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233