Live

Omenirea este la un pas de o epidemie de Parkinson, avertizează specialiștii, care au descoperit un nou factor de...

Mormane de deșeuri în cele mai luxoase zone de pe litoral. Taluzul din zona Faleză Nord este presărat cu tot felul de gunoaie. Situația este similară și în zona de fițe a stațiunii Mamaia. De la deșeuri menajere la materiale de construcții, oamenii aruncă pe marginea drumului tot ce apucă. Mormanele de gunoaie nu sunt doar inestetice, dar afectează și mediul, spun specialiștii.

Uitați-vă și dumneavoastră. Asta este zonă de litoral, dâmburile astea, dealurile astea, malurile...

O echipă de cercetare formată din elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanța a câștigat locul doi la un concurs organizat de NASA. Tinerii au prezentat un proiect de curățare a orbitei Pământului de gunoaiele spațiale. Constănțenii au uimit juriul Americii cu soluția propusă: drone controlate cibernetic care să adune toate resturile de sateliți și rachete și să le recicleze într-o Bază Lunară sub supraveghere umană. Au luat locul doi, dar promit ca anul viitor să vina cu trofeul concursului acasă.

Zeci de mii de bucăți de sateliți, rachete și alte vehicule spațiele orbitează în jurul planetei și pun în...

Rufele la vedere, covoarele bătute între blocuri și mizeria de pe domeniul public vor deveni istorie pentru constănțeni. În plus, cei care aruncă resturi menajere sau coji de semințe pe alei, în parcuri și pe trotuare vor primi amenzi drastice. Noul regulament care prevede aceste măsuri a fost adoptat recent de consilierii locali.

În cartierul Tomis Nord era ceva normal ca locuitorii să bată covoarele între blocuri. O recunoaște și doamna...

Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța au obţinut premiul al II-lea la Space...

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale...

Oraşul de la malul mării oferă povești și monumente istorice impresionante. Una dintre acestea este Edificiul Roman cu Mozaic. De-a lungul timpului, clădirea antică a ajuns groapa de gunoi a localnicilor, iar zidurile cu greu mai stau în picioare. Tone de moloz au fost adunate cu basculantele, iar pe lângă membrii Asociaţiei pentru Salvarea Patrimoniului, s-au alăturat acţiunii de ecologizare şi o parte dintre localnici.

Centrul vechi al oraşului de la malul mării atrage în fiecare vară zeci de mii de turişti români şi străini....

Zone importante din orașul nostru au fost uitate de autorități și în timp au fost acoperite de gunoaie. Sticlele goale, ambalajele alimentelor și mucurile de țigară creează tabloul în zona Pescărie, cândva cea mai vizitată de turiștii români și străini care ajungeau pe litoralul românesc. Lăsată într-un con de umbră, locul a devenit groapa de gunoi a trecătorilor.

Pet-uri, materiale textile, ambalajele alimentare precum și mucurile de țigară au format un covor peste ceea ce...

Mizeria de pe jos, mașinile și covoarele spălate pe domeniul public dar și rufele întinse la uscat în văzul tuturor ar putea deveni istorie. Pe masa Primăriei se află o serie de propuneri care ar schimba imaginea pe care Constanța o are la acest moment. Municipalitatea speră ca aceste reglementări să ducă, în timp la un oraș mai curat și mai primitor pentru turiști.

În cartierul Tomis Nord, la mai toate scările de bloc sunt bare de bătut covoare. De o viață, cetățenii de...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233