Live

Se anunță vremuri grele pentru pomicultorii din Dobrogea. Livezile de caiși și piersici au fost grav afectate de fluctuațiile de temperatură din ultima perioadă. Au fost diferențe chiar și de 30 de grade, ceea ce a dus la îngheț. Iar pierderile provocate de acest fenomen în unele livezi sunt și de 80 la sută.

De departe, cele mai grele au fost lunile februarie și martie. De la 17-18 grade Celsius, s-a ajuns în câteva...

Directorul Casei de Cultură din Constanța, Gheorghe Ungureanu, s-a stins din viață miercuri, 14 aprilie. Acesta...

Iepuraşii sunt simbolul sărbătorilor pascale. În această perioadă, la Delfinariu, aceştia vor fi scoşi la vânzare sau chiar spre adoptaţie. Cei mai încântaţi sunt copiii, care nu ar concepe sărbătorile fără micii urecheaţi.

Paştele ortodox se apropie cu paşi repezi, iar părinții deja se gândesc la ce să le ofere micuților. Cine...

Legumele specifice primăverii au umplut tarabele piețelor. Totuși, oamenii sunt reținuți când vine vorba de alimentație sănătoasă, o spune un studiu. Doar 8% au grijă la alimentație, în vreme ce majoritatea preferă mâncarea bogată în calorii și carbohidrați. Medicii atrag atenția. Acest tip de alimentație este extrem de dăunător pentru sănătate, iar cazurile de obezitate au crescut semnificativ în ultimul an.

Un verde crud colorează piețele din Constanța. Fie că vorbim de salată, urzici sau spanac, tarabele sunt pline...

Le pipăie, le întorc pe toate părțile și le miros. Așa verifică mulți constănțeni produsele din magazine. Cele mai vizate sunt fructele și legumele. Așa se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Nu puțini sunt cei care iau pâine fără mănuși. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe oameni să fie responsabili, mai ales acum în pandemie.

Reporter: De ce puneți mâna pe toate?

Constănțean: Din obișnuință.

Reporter:...

Piața Agroalimentară I.L.Caragiale și-a închis astăzi porțile. Motivul: curățenie generală. Chiar dacă nu și-au mai putut face cumpărăturile, oamenii au fost mulțumiți că, în sfârșit, se igienizează, mai ales acum în perioada pandemiei. Acțiunea va continua și în piețele Tomis Nord și Griviței.

Luni dimineață, fructele și legumele din piață au fost înlocuite cu furtunuri de apă, mături, cârpe și...

Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Mărirea zilei, intensificarea luminii soarelui și mai ales modificările bruște ale temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de primăvară. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care se instalează tristețea sau depresia. Specialiștii recomandă sport, odihnă și o alimentație echilibrată pentru cei care se confruntă cu astfel de stări negative.

Primăvara nu este doar despre renașterea naturii. Este și anotimpul asteniei. Specialiștii susțin că aproape...

Astăzi începe Postul Paştelui sau Postul Mare. Postul Paștelui în acest an începe pe data de 15 martie și...

A început cel mai lung și aspru post. Pentru credincioșii care postesc urmează 40 de zile de rugăciune și de curățire trupească și sufletească. Oamenii vor evita să mănânce preparate din carne și lactate, cât despre pește, acesta va putea fi consumat doar în zilele de dezlegare. Specialiștii recomandă o alimentație cât mai echilibrată, iar reprezentanții bisericii fac apel la smerenie, mai ales în această perioadă.

De luni dimineață credincioșii care țin post și-au pregătit diferite preparate speciale pentru această...

150 de lei - Acesta este prețul cu care un kilogram de cireșe se vinde în piețele constănțene. Deși ne aflăm la începutul lunii martie, fructele au apărut la tarabe, dar nu mulți și le pot permite. Pofticioșii care trec pe lângă ele înghit în sec și așteaptă, răbdători ca prețul să mai scadă ca să își poată permite „prețioasele” fructe.

Reporter: Cu cât dați kilogramul?

Comerciant: 150.

Odată cu venirea primăverii, pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233