Live

Mai bine de jumătate din grădinițele din județul Constanța și-au redeschis astăzi porțile. 28 de unități de învățământ preșcolar din municipiu și alte șapte din județ funcționează în timpul vacanței de primăvară. Măsura vine în ajutorul părinților care spun că le este greu ca în perioada vacanțelor școlare să găsească soluții pentru supravegherea celor mici.

Părinții privesc cu ochi buni decizia de redeschidere a grădinițelor pe perioada vacanței. Aceștia spun că...

Inspectoratul Școlar Județean Constanța intenționează să organizeze în luna aprilie 2021 prima simulare...

Un altfel de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, organizat de Ziua Instituției Prefectului. Rolurile liderilor instituțiilor din județ au fost interpretate de mai mulți tineri de liceu. Împreună au dezbătut o posibilă carantinare a municipiului Constanța. Elevii au venit cu propuneri, idei, seturi de măsuri și opinii bine articulate.

Prefectura județului, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean - Sunt doar o parte...

A început bătălia pentru cele mai bine cotate școli din Constanța. Părinții își pot înscrie acum copiii la clasa pregătitoare. Mulți vor ca micuții lor să învețe în cele mai bune unități de învățământ. Există însă și anumite reguli. Prichindeii vor fi repartizați alfabetic sau prin tragere la sorți. Mai mult, cei care împlinesc vârsta de șase ani până în decembrie nu vor mai avea nevoie de evaluarea psihosomatică.

Părinții copiilor care anul acesta împlinesc șase ani se pot pregăti de școală. De luni s-a dat startul...

Autoritățile fac pași mărunți pentru ca noua formă de învățământ profesional să prindă contur și la Constanța! Construirea unui campus pentru ca elevii să poată locui cât mai aproape de școală, asigurarea unei mese pe zi, dar și obținerea unei burse minime din partea agenților economic pot face din micii elevi, viitorii meseriași ai județului nostru. Calificarea este cuvântul cheie în atingerea scopului profesional. Urmărim în continuare un material prin care aflăm cum s-au implicat autoritățile în școlarizarea elevilor în învățământul profesional de tip dual.

"Elevii nu mai sunt interesați de învățământul dual, elevii nu mai sunt interesaţi de învăţământul...

Campania "Meseria, brățară de aur" continuă la Dobrogea TV! România, țara în care o jumătate de milion de liceeni nu reușesc să ia BAC-ul, are de mai bine de cinci ani o formă de școlarizare, cerută de piața muncii. Județul Constanța are începând din 2017 prima clasă de elevi care studiază în programul profesional de tip dual. În timp solicitările au crescut, iar în 2021 numărul acestora a ajuns la șase clase de profil. Domeniile sunt vaste: de la bucătari, ospătari, la mecanici auto, lăcătuși și electricieni. În materialul următor aflați cum se implică Inspectoratul Școlar Județean din Constanța în dezvoltarea învățământului profesional de tip dual.

Paula Solomon, moderator: Alături de noi îl avem pe inspector școlar general Mihai Sorin, din...

Emoțiile pentru elevii din anii terminali s-au încheiat. Astăzi a avut loc ultima probă, cea la alegere. Adolescenții s-au declarant mulțumiți de subiecte și spun că au fost extrem de ușoare. Principalul obiectiv al acestei simulări este acela de a-i familiariza pe elevi cu rigorile examenelor din vară.

Examenele pentru cei de clasa a XII-a și a XIII-a s-au încheiat miercuri cu ultima probă, cea la alegere a...

Miercuri, 24 martie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Colegiul Prefectural, în...

Cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia au transmis miercuri, 2 februarie, o...

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa a anunţat că nouă directori de școli din Constanța au renunțat la...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233