Live

Directorul Casei de Cultură din Constanța, Gheorghe Ungureanu, s-a stins din viață miercuri, 14 aprilie. Acesta...

Iepuraşii sunt simbolul sărbătorilor pascale. În această perioadă, la Delfinariu, aceştia vor fi scoşi la vânzare sau chiar spre adoptaţie. Cei mai încântaţi sunt copiii, care nu ar concepe sărbătorile fără micii urecheaţi.

Paştele ortodox se apropie cu paşi repezi, iar părinții deja se gândesc la ce să le ofere micuților. Cine...

Legumele specifice primăverii au umplut tarabele piețelor. Totuși, oamenii sunt reținuți când vine vorba de alimentație sănătoasă, o spune un studiu. Doar 8% au grijă la alimentație, în vreme ce majoritatea preferă mâncarea bogată în calorii și carbohidrați. Medicii atrag atenția. Acest tip de alimentație este extrem de dăunător pentru sănătate, iar cazurile de obezitate au crescut semnificativ în ultimul an.

Un verde crud colorează piețele din Constanța. Fie că vorbim de salată, urzici sau spanac, tarabele sunt pline...

Le pipăie, le întorc pe toate părțile și le miros. Așa verifică mulți constănțeni produsele din magazine. Cele mai vizate sunt fructele și legumele. Așa se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Nu puțini sunt cei care iau pâine fără mănuși. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe oameni să fie responsabili, mai ales acum în pandemie.

Reporter: De ce puneți mâna pe toate?

Constănțean: Din obișnuință.

Reporter:...

Piața Agroalimentară I.L.Caragiale și-a închis astăzi porțile. Motivul: curățenie generală. Chiar dacă nu și-au mai putut face cumpărăturile, oamenii au fost mulțumiți că, în sfârșit, se igienizează, mai ales acum în perioada pandemiei. Acțiunea va continua și în piețele Tomis Nord și Griviței.

Luni dimineață, fructele și legumele din piață au fost înlocuite cu furtunuri de apă, mături, cârpe și...

S-au copt roșiile românești. Prima recoltă din acest an vine chiar de la noi din județ. La 34 de kilometri de Constanța, sera familiei Ianțoc produce trei soiuri de roșii bio, gustoase și aromate. Tomatele pleacă apoi spre pieţe şi supermarket-uri la prețul de nouă lei kilogramul.

Roșii gustoase și parfumate cât vezi cu ochii. Așa arată afacerea în care familia Ianțoc și-a pus toată...

Spanac, urzici, lobodă sau ștevie. În acest moment, acestea sunt vedetele piețelor. Legumele specifice primăverii au umplut tarabele precupeților, iar constănțenii nu au ezitat. Și-au umplut sacoșele de verdețuri. Cei mai mulți dintre ei țin post, așa că legumele pline de vitamine reprezintă variante de mâncăruri gustoase și potrivite de consumat în această perioadă în care credincioșii ocolesc carnea, ouăle și lactatele.

Avem trufandale de primăvară: salată, lobodă, leurdă, mărar, pătrunjel, ceapă verde. Ce se consumă...

Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Mărirea zilei, intensificarea luminii soarelui și mai ales modificările bruște ale temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de primăvară. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care se instalează tristețea sau depresia. Specialiștii recomandă sport, odihnă și o alimentație echilibrată pentru cei care se confruntă cu astfel de stări negative.

Primăvara nu este doar despre renașterea naturii. Este și anotimpul asteniei. Specialiștii susțin că aproape...

Astăzi începe Postul Paştelui sau Postul Mare. Postul Paștelui în acest an începe pe data de 15 martie și...

A început cel mai lung și aspru post. Pentru credincioșii care postesc urmează 40 de zile de rugăciune și de curățire trupească și sufletească. Oamenii vor evita să mănânce preparate din carne și lactate, cât despre pește, acesta va putea fi consumat doar în zilele de dezlegare. Specialiștii recomandă o alimentație cât mai echilibrată, iar reprezentanții bisericii fac apel la smerenie, mai ales în această perioadă.

De luni dimineață credincioșii care țin post și-au pregătit diferite preparate speciale pentru această...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233