Live

Medicii de familie sunt „ademeniți” cu mai mulți bani pentru a participa activ la campania de vaccinare. Autoritățile vor să le dea cu 10 lei mai mult pentru fiecare persoană imunizată în cabinetele proprii. Medicii constănţeni rămân însă reticenţi.

Pentru fiecare pacient vaccinat, medicii de familie ar putea primi 40 de lei. Acest lucru ar trebui să accelereze...

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat, vineri, că primul lot de vaccin...

Ordinul ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în...

Le pipăie, le întorc pe toate părțile și le miros. Așa verifică mulți constănțeni produsele din magazine. Cele mai vizate sunt fructele și legumele. Așa se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Nu puțini sunt cei care iau pâine fără mănuși. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe oameni să fie responsabili, mai ales acum în pandemie.

Reporter: De ce puneți mâna pe toate?

Constănțean: Din obișnuință.

Reporter:...

77 de medici de familie din cei 370 din județ vor să înceapă vaccinarea în cabinetele proprii atunci când va fi posibil. Restul fie nu sunt de acord, fie se mai gândesc. Pentru acest serviciu suplimentar, medicii vor fi remunerați. De cealaltă parte, oamenii sunt încântaţi de idee şi spun că le-ar fi mai ușor să se imunizeze la cabinet.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va fi posibilă la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii...

Testarea COVID va putea fi făcută în farmacii. Măsura a fost adoptată de Ministerul Sănătății, iar acum urmează ca oamenii să poată afla rapid dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2. Contra-cost, bineînțeles. Reprezentanții farmaciilor au obligația de a raporta la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.

Testare rapidă în farmacii - este metoda prin care ministrul Sănătății vrea să aibă o evidență mai clară...

Teste antigen rapide în cabinetele medicilor de familie. Este propunerea secretarului de stat, Andreea Moldovan. Autoritățile doresc creșterea capacității de testare, mai ales în această perioadă în care cazurile de îmbolnăvire au explodat. Totodată, guvernanții îndeamnă la testare și prudență și în rândul elevilor și al cadrelor didactice.

Ne aflăm în plin val de pandemie. Cazurile de COVID-19 se înmulțesc pe zi ce trece, iar constănțenii de voie...

Pe bandă rulantă - așa se vând testele rapide pentru depistarea COVID.Acestea sunt mai simplu de realizat și de până la 10 ori mai ieftine. Chiar dacă, de cele mai multe ori, au o specificitate mare, medicii amintesc că aceste teste sunt doar orientative și nu înlocuiesc testele real time PCR.

Ne aflăm în plin val de Covid şi din ce în ce mai mulţi constănţeni preferă să se testeze acasă....

Schimbările de anotimp pot afecta grav stările de spirit. Mărirea zilei, intensificarea luminii soarelui și mai ales modificările bruște ale temperaturilor, pot provoca așa-numita astenie de primăvară. Pentru mulți oameni, acesta este anotimpul în care se instalează tristețea sau depresia. Specialiștii recomandă sport, odihnă și o alimentație echilibrată pentru cei care se confruntă cu astfel de stări negative.

Primăvara nu este doar despre renașterea naturii. Este și anotimpul asteniei. Specialiștii susțin că aproape...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233