Live

Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) acuză că navigatorii români sunt obstrucţionaţi după ce Departamentul...

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat și a transmis către Direcția de Sănătate Publică...

Aproape o mie de profesori din județul Constanța s-au înscris pe lista prioritară de vaccinare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța dispun pentru aceasta etapă opt fluxuri la Pavilionul Expozițional. Amintim că la începutul săptămânii au fost trimise în țară aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranşă de până acum.

La sfârșitul acestei săptămâni începe etapa de vaccinare a cadrelor didactice. Sute de profesori din județul...

Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea prioritară a personalului...

Au fost publicate modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor putea să-și facă „antrenamentul” cu ajutorul modelelor pentru disciplinele: limba română, matematică, chimie, fizică, anatomie, biologie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie și istorie. Există, însă și probleme. Nu toți copiii au avut acces la internet, așadar materia din programă nu a fost parcursă, iar evaluarea va fi o problemă.

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a...

În cursul acestei zile va fi anunţată cel mai probabil decizia de organizare a centrelor prioritare pentru...

Decalaj între semestre, în anul școlar 2021-2022. Semestrul întâi se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, așadar semestrul al doilea va avea mai multe săptămâni. Deși profesorii spun că programa va fi împărțită, elevii spun că această nouă reglementare nu era necesară.

Controversele nu par să părăsească nici anul școlar care urmează să vină. Acesta va începe, cel mai...

Protocolul de testare rapidă a elevilor și profesorilor a ajuns în școlile și liceele din Constanța, în cursul zilei de ieri, la 10 zile de la reluarea cursurilor în format fizic. Documentul oficial prevede două scenarii, pentru elevi și profesori. De la testare sunt exceptați cei vaccinați complet și cei care au trecut prin boală în urmă cu maximum trei luni.

Protocolul de testare rapidă a elevilor a fost trimis de Ministerul Sănătății școlilor abia ieri, 18...

Unii la facultate, alții acasă în fața laptopului. Așa vor începe luni studenții Universității Ovidius semestrul al doilea. Cursurile se vor desfășura conform scenariului hibrid. Astfel că, vor continua online facultățile cu profil socio-uman, pe când tinerii de la medicină sau cei cu profil vocațional vor alterna participarea în mediul virtual cu mersul fizic la ore.

Alina este studentă în anul I la Chimie Medicală. Pentru ea, experiența studenției a început diferit față de...

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îi sfătuiesc pe părinţi să fie atenţi la felul în care se simt...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233