Live

Pandemia i-a lăsat mai săraci pe constănțeni. În ultimele luni, cei mai afectați au fost șomerii și agricultorii, conform unui studiu. Aceștia au fost nevoiți să se împrumute, deoarece de cele mai multe ori, cheltuielile au depășit veniturile.

Ultimele luni au fost un adevărat coșmar pentru doamna Liliana. De 30 de ani vinde în piață, iar acum abia mai...

Negocieri fără rezultat în Portul Constanța. Prima rundă s-a încheiat, însă nu a fost luată nici o decizie finală. Nemulțumirile piloților maritimi au fost prezentate conducerii Administrației Portuare, în speranța că, cei din urmă, vor găsi o soluție cât mai rapidă. Dar dialogul dintre cele două părți a fost ... doar un dialog fără concretizare. Piloții sunt nemulțumiți că APMC și-a angajat propriul echipaj pentru a efectua serviciile de pilotaj.

O primă rundă de negocieri a avut loc între reprezentanții asociațiilor piloților din porturile maritime și...

Suntem în topul orașelor cu cei mai mulți șomeri. Peste 7% dintre constănțeni nu au în acest moment un loc de muncă. Vorbim astfel de o creștere a ratei șomajului. Însă de cealaltă parte, la nivelul județului sunt disponibile peste 100 de locuri de muncă. Cei drept, cele mai multe sunt pentru destintate persoanelor cu studii medii.

Este cunoscut faptul că în acest moment economia se află într-un colaps din cauza pandemiei de coronavirus. Nu o...

Ajutor financiar pentru părinții care vor să își angajeze o bonă pentru copiii. Până la 710 lei vor fi acordați familiilor cu venituri de maximum 3.500 de lei. În acest moment, în creșele din Constanța există un deficit de 300 de locuri. Fapt pentru care, acești bani ar putea veni în sprijinul părinților care nu au unde să-și lase copiii atunci când merg la serviciu.

Municipialitatea, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va acorda familiilor cu venituri de maximum...

Câştigul salarial mediu brut pe un salariat, în judeţul Constanţa, a fost în luna martie 2020 aproape 5.000 de lei, iar câştigul salarial mediu net a fost de 2.987 lei, cu 12,6%, respectiv cu 13,8% peste nivelul înregistrat în luna martie 2019. În județul nostru sunt 186,7 mii de angajați și 6.763 de șomeri.

Potrivit Direcției Județeane de Statistică din Constanța, câştigul salarial mediu net este, în termeni reali,...

Hotelurile de pe Litoral vor avea camere speciale pentru carantina turiștilor bolnavi de corona virus. Este anunțul făcut de patronate, în lipsa măsurilor sanitare clare pe care le tot așteaptă de la guvernanți. Cresc tensiunile in turismul estival la malul marii si nu doar patronii sunt exasperați ci și oamenii care așteaptă să fie angajați.

Patronii din turismul românesc se simt dezavantajați total în competiție cu celelalte țări. Bulgaria, Grecia,...

Mi-am dat seama ieri că mulți dintre noi, jurnaliștii, nu ne-am referit aproape deloc la Muncă. Taman de ziua ei. Am început cu plajele goale și am terminat cu amenzile. Între știrile cu valurile care făceau zdranga-zdranga într-un mal de Vamă iertat de bețiile din alți ani, mai dădeam câte un jandarm călare sau vreo glumiță virusologică din țăcăneala SUA-China.

De 1 Mai am uitat complet despre ce este vorba. Am uitat cu desăvârșire că dreptul la muncă a fost...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233