Live

Printre munțí de gunoi - așa trăiesc sute de locuitori ai unui cartier de la periferia orașului. Oamenii nu au pubele de gunoi, iar străzile au fost invadate de resturi menajere. Oamenii trăiesc zi de zi cu teama că ar putea lua vreo boală, din cauza focarului de infecție dintre casele lor.

Imaginea dezolantă a cartierului Palas îi lovește pe oameni încă de la intrarea de pe autostradă. Pe marginea...

Astăzi, constănţenii îşi aleg reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile...

Este singura localitate din România care face parte din rețeaua Art-Nouveau, alături de orașe precum Barcelona ori Budapesta. Oradea este, din acest an și stațiune turistică de interes național, iar autoritățile de aici și-au propus ca orașul să primească și titulatura de stațiune balneară. Turiștii care ajung în municipiu sunt fascinați de tot ceea ce găsesc, în special de clădirile care amintesc de turta dulce. De-a lungul timpului s-au luat măsuri pentru ca orașul să strălucească, iar acum, în pandemie, s-au oferit facilități pentru vizitatori și nu numai. Urmăriți povestea de succes a „Orașului Nou” – Oradea!

Piața Unirii din Oradea, piața centrală a orașului, prin clădirile impunătoare, de o importanță istorică...

Vizita la spital este o experință neplăcută, de cele mai multe ori. Și mai neplăcut este atunci când ești întâmpinat de spații neîngrijite, nepăsare, mizerie, de lipsa aparaturii absolut necesare. Vestea bună este că sunt locuri în care se fac investiții în acest domeniu. Oradea este un exemplu în acest sens. De la fonduri europene pentru 2 mari spitale din oraș și până la locuințe pentru medicii rezidenți. Asta când vorbim despre sănătate. Pentru că investiții similare s-au făcut și în unitățile școlare din municipiu. Și, recent, în Oradea, s-a inaugurat prima școală de ospitalitate din România.

Spitalele din România – veșnica problemă a sistemului de sănătate din țara noastră. Medici pregătiți,...

La final de sezon, reprezentanții din turism trag linie și bilanțul nu este deloc unul fericit. Ce-i drept, nici dezastruos. Litoralul românesc a avut cu 30% mai puţini turişti în acest sezon estival.. atipic. Pandemia de COVID-19, dar și bâlbâiala autorităților sunt principalele cauze ale acestei scăderi.

La final de sezon estival, reprezentanţii Agenţiilor de Turism din România trag linie și fac sumarul turiștilor...

Oradea este de departe orașul care a arătat că schimbarea în bine ține de voință. De voința oamenilor și, cel mai important, a autorităților. Este un exemplu de bună practică și se pare că aici s-a găsit rețeta perfectă când vine vorba de dezvoltare. O spun locuitorii orașului, vizitatorii și, cel mai important, faptele. Municipiul de pe malul Crișului Repede a atras fonduri comunitare de sute de milioane de euro, iar banii au mers în proiecte de infrastructură rutieră, sănătate, educație, patrimoniu și nu numai. Oradea se poate mândri și cu 4 parcuri industriale, ce au adus în oraș investiții private de peste 400 de milioane de euro și mii de locuri de muncă.

Clădiri istorice, reabilitate, mijloace de transport public în comun moderne, spații verzi, poduri, pasaje,...

În calendar vara s-a încheiat, însă afară temperaturile sunt numai bune de plajă. Și apa mării este caldă și numai bună de scăldat. Sute de turiști au luat cu asalt litoralul în această perioadă. Prețurile mici și vremea frumoasă sunt cele care i-au atras pe oameni la malul mării. În plus, a dispărut și aglomerația din mijlocul sezonului. Astfel, turiștii se simt mai în siguranță.

La Mamaia nu mai este de mult aglomeraţia de altă dată. Asta în ciuda faptului că vremea este perfectă pentru...

Medieval și modern, totodată, magnet pentru evenimente culturale, sportive și de divertisment de talie internațională, Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai vizitate orașe din țară, iar cine n-a ajuns încă în inima Transilvaniei ar trebui să meargă – spun localnicii. Zona centrală a municipiului oferă un aer istoric, însă adaptat zilelor noastre. Atmosfera este conturată de clădirile recondiționate și de străzile pietonale reabilitate. Și zonele de promenadă ale orașului sunt puncte de atracție pentru turiști.

Al patrulea oraș ca mărime din România și unul dintre cele mai importante centre culturale, academice și...

Vremea s-a stricat pe litoral. E primul weekend când temperaturile scad și nu va mai fi vreme de plajă. Administratorii de plajă au strâns deja mare parte din șezlonguri, iar terasele au tras obloanele. Pe plaje turiștii s-au bucurat de ultimele clipe petrecute la mare.

Turiștii se despart cu greu de mare. Pentru aceștia, probabil sunt ultimele zile de distracție pe litoral....

În ciuda faptului că orașul de la malul mării are privilegiul spațiilor deschise, largi, locuitorii lui se simt sufocați. Spaţiile verzi din Constanţa dispar încet, dar sigur. În curând, constănţenii nu vor mai avea petic de verdeaţă din cauza betoanelor.

Poziționarea la malul mării ar trebui să-i confere Constanței o sursă de aer proaspăt. Contrar așteptărilor,...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233