dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cautare"

Așteptat de milioane de copii, Moș Nicolae urmează să își facă apariția în această seară. Iar ajutoarele lui au căutat cele mai frumoase cadouri în magazine pentru ca cei mici să găsească în ghetuțe jucăriile ori dulciurile preferate. Așa se face că magazinele au fost astăzi neîncăpătoare pentru cei care au făcut cumpărăturile pe ultima sută de metri. Părinții au scos din buzunar cel puțin 50 de lei pentru un cadou.

Munca pompierilor nu este deloc una ușoară. Pentru a putea face față tuturor provocărilor care apar în timpul unei misiuni de salvare, aceștia se antrenează constant. Modulul de pregătire salvare-căutare din medii închise, unic în țara noastră prin structura pe care o are, reprezintă doar o mică parte din antrenamentul pompierilor. Mâine, 13 septembrie, este ziua Pompierilor din România.

Cu cel puțin 50 de euro mai mult – atât vor scoate din buzunar cei care sunt în căutarea unei locuințe de închiriat. Pentru studenți a început deja goana după un loc de cazare pentru anul universitar care va debuta într-o lună și jumătate. Proprietarii care închiriază apartamente în Constanța au publicat pe site-urile de profil ofertele pentru studenți. Și universitățile vor începe înscrierile pentru cazarea în cămine, alternativa mai ieftină pentru tinerii care nu își permit să plătească chiria și utilitățile pentru un apartament.

Pachetele all inclusive sunt din ce în ce mai căutate de turiștii care ajung pe litoral. Iar hotelierii se întrec în oferte pentru a atrage cât mai mulți clienți. Pe lângă cele trei mese incluse, cei care au optat pentru această variantă au parte și de anumite facilități: ateliere de creație și program artistic pentru copii, o bază sportivă, dar și activități de relaxare pentru adulți. Cel mai mult, aceste servicii sunt căutate de familiile care au copii. Însă, și prețurile sunt pe măsură.

Este o criză acută de forță de muncă pe litoral, așa că hotelierii se orientează din ce în ce mai mult spre muncitorii străini dar și către studenții și elevii care vor lucreze în vacanță. În acest sezon, cel mai probabil toate unitățile de cazare vor avea angajați luați de pe băncile școlilor. Pe litoral este nevoie de 20 de mii de muncitori sezonieri iar în turism în toată țara deficitul este de 50 de mii de oameni.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233