dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "boli infectioase"

A trecut mai mult de un an de la incendiul care a distrus o parte a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. După ce o perioadă de timp unitatea medicală a fost închisă, treptat au început să fie funcționale diverse secții. Acum, întreaga secție de Pediatrie a spitalului este deschisă, însă nu la capacitatea de dinainte de incendiu. În prezent sunt 39 de paturi disponibile, iar în ultima perioadă au fost internați 22 de copii cu diferite boli.

S-a împlinit un an de la una dintre cele mai negre zile din istoria recentă a Constanței, când șapte oameni și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase. Nici până acum unitatea medicală nu a fost repusă în funcțiune la capacitate maximă, iar secția de terapie intensivă, de unde a izbucnit incendiul, este în continuare sigilată. Rudele își plâng în continuare morții și așteaptă ca vinovații să răspundă, în timp ce constănțenii mai speră la un spital în care să nu mai intre cu teama că nu vor mai ieși niciodată.

Cu lacrimi în ochi și durere în suflet. Așa rememorează cadrele medicale tragicul eveniment care a avut loc pe 1 octombrie 2021. O zi neagră care va rămâne adânc întipărită în memoria celor care s-au luptat cu flăcările, dar și a medicilor și a asistentelor care s-au luptat să salveze cât mai multe vieți.

Secția de spitalizare copii din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a fost extinsă și relocată într-o altă aripă a unității medicale. Aici sunt disponibile momentan 17 paturi, iar în curând numărul acestora se va suplimenta. Și pe secțiile de spitalizare adulți 1 și 2 lucrările au fost finalizate. Pacienții sunt mulțumiți de noile condiții și de felul în care sunt îngrijiți.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233