dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cazuri"

Anul 2023 a fost un an plin de încercări și pentru navigatorii români. Principalele probleme cu care s-au confruntat marinarii au fost legate de neplata salariilor și a concediilor medicale, dar și câteva accidente de muncă, însă cea mai grea problemă pe care a întâmpinat-o Sindicatul Liber al Navigatorilor a fost capturarea unui marinar constănțean de către militia Houthi, caz pentru care nici până la acest moment nu s-a găsit o rezolvare. Mai mult, reprezentantul SLN a anunțat astăzi că un alt marinar a fost capturat în Dubai după ce a fost confundat cu un terorist.

A fost declarată epidemie de rujeolă la nivel național, după ce numărul cazurilor au înregistrat o creștere îngrijorătoare, anunță Ministerul Sănătății. Sunt multe internări și în secțiile de pediatrie și de boli infecțioase. În Constanța, însă, autoritățile spun că situația nu este îngrijorătoare. Chiar dacă județul nostru face parte din cele 29 unde s-au înregistrat îmbolnăviri, sunt puține cazuri. La Spitalul de Boli Infecțioase, de pildă, au fost două internări în ultimele luni. Asta nu însemnă că nu trebuie să fim vigilenți. Vaccinarea rămâne prinicpala modalitate de prevenire, iar părinții trebuie să fie atenți la semnele bolii, spun medicii.

11.500 oameni din mediul rural au beneficiat de controale gratuite la ei în sate și 33 dintre ei au aflat că au cancer în cei 10 ani ai caravanei „Nu am făcut destul!”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). În opt weekenduri pe teren, ediția de anul acesta a depășit 1.200 de persoane testate și a descoperit cinci cancere.

Simplele răceli nu sunt singurele afecțiuni de care se lovesc acum constănțenii. Cadrele medicale vorbesc despre o creștere, în ultima perioadă, a celor care se prezintă la secțiile de boli infecțioase cu COVID. În prezent, sunt și persoane internate. Din fericire, specialiștii vorbesc despre simptome ușoare, iar vaccinarea, alături de tradiționala mască, sunt încă o opțiune pentru cei care vor să fie precauți. Reprezentanții din Sănătate spun că nu este cazul să ne îngrijorăm deocamdată.

Numărul cazurilor de viroze a crescut, iar la spital sunt internați 30 de copii cu afecțiuni respiratorii. Zeci de părinți cu micuții bolnavi așteaptă zilnic la ușa cabinetelor medicilor de familie. Comparativ cu anul trecut, specialiștii spun că numărul cazurilor de viroze și enterocolite este dublu, iar cei mai afectați sunt copiii. Unii au primit tratament pentru răceală, alții au fost nevoiți să se interneze.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233