dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "cazuri"

Încă nu am scăpat de gripă sau viroză. Avem din ce în ce mai puține cazuri, însă chiar și așa, în continuare, cei mai afectați rămân copiii. La Spitalul Județean de Urgență Constanța, în doar o săptămână, din 62 de pacienți cu viroză, 35 dintre aceștia sunt minori și au fost internați pe secția de Pediatrie. Însă, Spitalul de Boli Infecțioase a fost „cap de afiș” atunci când vine vorba de numărul persoanelor internate. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, cei cu vârste de peste 65 de ani se pare că au fost mai responsabili.

Numărul cazurilor de gripă, viroze și pneumonii este în scădere. În această săptămână, în județul Constanța au fost înregistrate 102 de cazuri de gripă față de 127 câte au fost săptămâna trecută. Însă, în spitalele din oraș sunt zeci de persoane internate, fie cu gripă, viroză sau pneumonia. Mai grav, este că cei mai mulți sunt copii. Medicii ne sfătuiesc să respectăm în continuare condițiile de igienă. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, toate dozele primite au fost administrate.

Constănțenii vor să se vaccineze antigripal, însă nu mai au cu ce. Dozele primite s-au epuizat. 83.000 de doze au fost distribuite către medicii de familie, iar acestea deja au fost administrate. Ba mai mult, potrivit autorităților județene, 500 de flacoane au fost împrumutate din județele limitrofe. În ceea ce privește numărul cazurilor de gripă și viroze, se pare că județul nostru se află pe un trend descendent, asta dacă ne uităm la datele din ultimele două săptămâni.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233