dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "colegiul national mircea cel batran"

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța va fi o „ școală model”. Liceul participă la un nou proiect care îi învață pe elevi despre colectarea separată a deșeurilor și despre reciclare. Prin participarea la acțiunea Armatei selectării atente a plasticului, colegiul se pregătește să obțină totodată și statutul de „Școală Verde” prin diverse acțiuni de educare și de conștientizare care vor avea lor la nivelul unității de învățământ până în luna februarie 2024.

Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța vor participa la faza națională a concursului CanSat, organizat Agenția Spațială Română. Aceștia lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare și care dispune de diverse funcții, precum comunicații radio și senzori variați. Misiunea principală din acest an constă în colectarea de date atmosferice, după ce minisatelitul este lansat cu o parașută de la altitudinea de 1.000 de metri.

Medalie de aur pentru un elev constănțean. Pasionat de astronomie, fizică și matematică tânărul, elev în clasa a X-a, a participat an de an la competițiile naționale organizate și a câștigat aur, argint și bronz. De la cea mai recentă competiție, Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, s-a întors cu medalia de aur. Tânărul își dorește să lucreze la NASA, iar până atunci să urmeze cursurile unei universități din străinătate.

S-au luat primele măsuri în ceea ce privește scandalul care a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Agresoarei i-a fost scăzută nota la purtare, iar ambele eleve sunt acum monitorizate și beneficiază de consiliere psihologică. În același timp polițiștii constănțeni continuă să facă cercetări.

Elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța s-au mobilizat rapid atunci când au auzit că alți tineri de vârsta lor au nevoie de ajutor. Împreună cu părinții și profesorii lor au strâns sute de produse alimentare și medicamente pentru ucraineni. Lucrurile vor pleca spre Nikolaev, la un liceu cu care instituția constănțeană este parteneră de mai bine de 10 ani.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233