dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "constanteni"

Aglomerație mare la depunerea actelor pentru ajutorul oferit de stat celor care închiriază locuințe ucrainenilor. Unii oameni au venit chiar și de la cinci dimineața pentru a se așeza la coadă. Cu toții au îndurat frigul pentru a primi banii. Au fost constănțeni care au așteptat și două ore pentru a ajunge în față. Vorbim de 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru hrana zilnică a refugiaților. Oamenii spun că totul ar fi mers mai repede dacă ar fi putut depune actele și online.

A început goana după bradul de Crăciun. Cei mai mulți dintre constănțeni îl preferă anul acesta pe cel natural. ,,Să miroasă în casă a brad”, susțin aceștia. În magazine este plin. Așa că oamenii au de unde alege. Nici prețurile nu sunt foarte mari. Acum depinde de ce căutați. Constănțenii vor scoate din buzunare între 40 și 150 de lei pentru un brad natural, în funcție de mărime. În schimb, pentru unul artificial putem scoate din buzunar chiar și 900 de lei.

Fasolea cu ciolan a fost unul dintre preparatele tradiționale din meniul mai multor restaurante din orașul nostru. Ingredientele atent alese au dat savoarea perfectă preparatelor care să-i mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Cei care nu au avut timp să gătească și nu vor să mănânce românește au apelat la livrarea la domiciliu. Unii constănțeni au înlocuit astăzi fasolea cu pizza.

Ziua României a fost sărbătorită și la Constanța. 500 de militari alături de 70 de mașini și tehnică de luptă au defilat pe Bulevardul Tomis într-o paradă organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Au fost urmăriți de pe margine de câteva sute de constănțeni. Aceștia au îndurat vremea capricioasă și gradele scăzute din termometre pentru a putea vedea militarii, blindatele și autospecialele pompierilor, polițiștilor și jandarmilor. Cei mai entuziasmați au fost cei mici care pe tot parcursul paradei au fluturat mândri steagul României.

Lumini, colinde, dar și mirosuri îmbietoare de vin fiert sau prăjituri. Așa arată târgul de Crăciun din acest an care s-a deschis seara trecută. Sutele de decorațiuni și ghirlande, dar și preparatele culinare pe care le veți găsi la căsuțe întregesc atmosfera de poveste. Nici colindele nu vor lipsi de la târg, iar pe cei mici Moș Crăciun îi așteaptă cu brațele deschise. Târgul va fi deschis timp de o lună.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la Constanța printr-o serie de evenimente. Cel mai important moment va fi însă parada militară de 1 Decembrie care va avea loc pe Bulevardul Tomis. Și pentru ca totul să se desfășoare fără incidente la datorie vor fi zeci de polițiști, jandarmi și pompieri. Aproximativ 500 de militari alături de 70 de mașini și tehnică de luptă vor defila pe bulevard, iar cerul va fi survolat de mai multe aeronave.

Sute de credincioși au sărbătorit astăzi ziua Sf. Apostol Andrei. Constănțenii care nu au avut cum să ajungă la mănăstirea care-i poartă numele au mers la slujba ținută în lăcașurile de cult din municipiu. S-au rugat și au aprins o lumânare pentru cei care își sărbătoresc astăzi onomastica, dar și pentru cei care au trecut în neființă. Peste 940.000 de români își serbează astăzi ziua de nume.

Un brăduț înalt de un metru. Asta au realizat 30 de copii din Ucraina și Constanța. Împreună, aceștia au făcut un brad din hârtie creponată și materiale reciclabile. Și pentru că se aproprie Ziua Națională a României, copiii au decis ca copacul să fie realizat din culorile roșu, galben și albastru. Pentru refugiații ucraineni este primul Crăciun pe care îl sărbătoresc departe de casă, departe de familie.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233