dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "copii"

Au fost deja confirmate două cazuri de gripă la nivelul județului Constanța. Vorbim despre doi copii de doi și patru ani. Primul caz este o fetiță care se simte bine, spun medicii. Al doilea caz, a fost confirmat recent. Copilul se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș. În cele două unități medicale se află internați foarte mulți copii, iar medicii atrag atenția părinților să nu îi mai trimită pe cei mici la școală sau grădiniță dacă prezintă deja simptome de boală.

Așteptat de milioane de copii, Moș Nicolae urmează să își facă apariția în această seară. Iar ajutoarele lui au căutat cele mai frumoase cadouri în magazine pentru ca cei mici să găsească în ghetuțe jucăriile ori dulciurile preferate. Așa se face că magazinele au fost astăzi neîncăpătoare pentru cei care au făcut cumpărăturile pe ultima sută de metri. Părinții au scos din buzunar cel puțin 50 de lei pentru un cadou.

Lumini, colinde, dar și mirosuri îmbietoare de vin fiert sau prăjituri. Așa arată târgul de Crăciun din acest an care s-a deschis seara trecută. Sutele de decorațiuni și ghirlande, dar și preparatele culinare pe care le veți găsi la căsuțe întregesc atmosfera de poveste. Nici colindele nu vor lipsi de la târg, iar pe cei mici Moș Crăciun îi așteaptă cu brațele deschise. Târgul va fi deschis timp de o lună.

Un brăduț înalt de un metru. Asta au realizat 30 de copii din Ucraina și Constanța. Împreună, aceștia au făcut un brad din hârtie creponată și materiale reciclabile. Și pentru că se aproprie Ziua Națională a României, copiii au decis ca copacul să fie realizat din culorile roșu, galben și albastru. Pentru refugiații ucraineni este primul Crăciun pe care îl sărbătoresc departe de casă, departe de familie.

Copiii din Ucraina, care se află în Constanța, au nevoie de acces la educație pentru a își continua viața și pentru a atenua traumelor la care au fost supuși fără nicio vină. Prin proiectul „O șansă la o viață normală”, 600 de copii ucraineni vor avea acces la servicii de educație nonformală. În municipiu sunt mai multe unități de învățământ unde există clase destinate elevilor ucraineni. Aici, învață pe lângă materiile lor și câteva cuvinte în română. Mai mult, unele activități, cum sunt orele de sport, le fac împreună cu colegii lor constănțeni.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar în aceeași perioadă se împodobește și bradul. Însă, acesta este mai frumos atunci când globurile sunt făcute chiar de cei mici. Roz, roșu, albastru și verde sunt doar o parte dintre culorile pe care le-au ales preșcolarii de la o grădiniță din Constanța pentru a decora globulețele. Este o activitate care le dezvoltă abilitățile și atitudinile estetice, susțin specialiștii. Atelierul de creație a avut loc la Muzeul de Artă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233