dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "craciun"

A trecut aproape un an de când a început războiul în Ucraina. Părinți cu copii în brațe sau de mână, cu toții au fugit din calea bombardamentelor și a exploziilor pentru a-și salva viața. În urmă au rămas bărbații din cauza instaurării legii marțiale. Este un război neînțeles care a despărțit milioane de familii. Au găsit în județul nostru un adăpost. S-au creat prietenii, iar autoritățile au căutat pentru aceștia soluții. La Pavilionul Expozițional s-au strâns donații, sălile de sport s-au transformat în spații de locuit, iar constănțenii cu suflet mare și-au deschis ușile pentru a le oferi un adăpost. Și pentru copii s-au găsit soluții pentru a-și continua studiile. În unele unități de învățământ au fost create clase special pentru aceștia.

Carne, cârnați, sarmele, cozonac sau fructe. Multe dintre aceste produse sfârșesc la coșul de gunoi după sărbători. Însă, bucătarii vin cu câteva idei de retețe reinterpretate astfel încât să evităm risipa alimentară. Potrivit unei statistici, România se află pe locul 9 în topul ţărilor cu cele mai multe produse care ajung la tomberon, iar peste 80% dintre persoane aruncă o bună parte din mâncarea făcută în casă.

Spitalele, urgențele și cabinetele medicilor de familie sunt pline de persoane care au simptome de răceală. Doar în ultima săptămână s-au înregistrate peste 5.000 de cazuri de viroze respiratorii, 1.041 de pneumonii și 21 de cazuri de gripă. Mai grav este că cei mai mulți dintre pacienții care ajung în unitățile medicale sunt copii. Specialiștii susțin că țara noastră se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu la copii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233