dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "elevi"

Pentru siguranța tuturor elevilor și a cadrelor didactice, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat utilizarea testelor rapide efectuate din probă de salivă. Acestea vor putea fi folosite în instituțiile de învățământ pentru a monitoriza cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Peste 70 de milioane de astfel de teste vor fi achiziționate, urmând să fie distribuite apoi în școli și licee. Tinerii vor putea fi testați de două ori pe săptămână.

Creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus din ultima perioadă i-a făcut pe unii părinți să tragă un semnal de alarmă ministrului educației. Federaţia Naţională a Părinţilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, suspendarea cursurilor în format fizic şi mutarea lor în online în cazul localităților unde incidența depășește 6 la mia de locuitori. Motivul este teama de a nu se îmbolnăvi elevii, profesorii, dar și membrii familiilor lor.

Demersurile ce prevăd mărirea burselor pentru elevi continuă cu pași repezi. Aceștia vor putea beneficia, începând din semestrul II, de ajutoare financiare suplimentare, în funcție de performanțele și meritele școlare. Pentru a-i împăca pe tineri, bugetele vor fi mărite cu scopul de a-i diferenția pe copiii silitori de cei mai puțin dornici de a obține note maxime. Totuși, sumele alocate încă nu acoperă toate nevoile și cheltuielile acestora, susțin reprezentanții elevilor.

Școlile rămân deschise indiferent de numărul de infectări. Pragul de 6 la mia de locuitori a fost desființat de Comitetul Tehnico-Științific din Ministerul Educației și Cercetării. Această variantă nu este văzută însă cu ochi buni de către toți profesorii. Dascălii susțin că este destul de riscant atât pentru ei, cât și pentru elevi. De cealaltă parte, părinții constănțeni vor ca unitățile de învățământ să nu se închidă, iar orele să se desfășoare fizic nu în mediul online. De asemenea, se iau în calcul testarea copiilor de două ori pe săptămână, dar și introducerea certificatului verde pentru cadrele didactice.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233