dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "gunoaie constanta"

Un nou sezon bate la ușă, iar plajele au fost cel puțin la fel de pline de gunoaie ca în anii trecuți. Vorbim despre plastice, mucuri de țigară sau bucăți de lemn. Cea mai murdară plajă, spun specialiștii în mediu care au monitorizat tot litoralul, este cea a orașului Constanța. Ecologiștii mai spun că deșeurile nu afectează doar viețuitoarele marine, ci și oamenii.

Imagini dezolante pe plajele de pe litoral. O furtună puternică a avut loc în largul Mării Negre și a umplut plajele de gunoaie. Toate deșeurile care au fost lăsate de turiști pe nisip au fost măturate de vânt și duse în apă la sfârșitul verii. Acestea plus cele aruncate din bărci sau nave au fost aduse de valuri înapoi, cele mai multe fiind obiecte din plastic.

O cascadă de gunoi. Asta văd constănțenii, dar și turiștii atunci când erau la malul mării. Deasupra teraselor de pe plajă, zac mormane de deșeuri menajere. Nu este singurul loc murdar din zona peninsulară. Oamenii cred că centrul istoric ar trebui să fie zona cea mai curată și cea mai amenajată, o carte de vizită a orașului. Aspectul zonei este însă stricat de lipsa de curățenie.

10 hectare de buruieni și copaci uscați. Terenul viran din vecinătatea lacului Tăbăcărie este vechea bază R.A.T.C. În curtea imensă, există un supermarket, un poligon auto și multă mizerie. De când clădirile publice au fost demolate, gunoaiele au sufocat o mare parte din suprafața terenului. Locuitorii zonei speră să nu mai fie nevoiți să treacă zilnic pe lângă deșeuri de tot felul.

Trotuare ocupate de mașini și străzi înguste. Adevărate provocări pentru pietoni și șoferi. Se întâmplă în zona Cireșica din Constanța. Însă nu este singura problemă pe care o au oamenii care locuiesc acolo. Și mizeria le dă multe bătăi de cap. Oamenii spun că n-au mai văzut așa ceva de zeci de ani de zile.

Când bunul simț lipsește, gunoaiele tronează. În loc să păstreze curate puținele zone verzi din cartier, unii constănțeni preferă să arunce ce nu le mai este de folos în grădina din spatele blocului. Oamenii sunt revoltați și speră ca într-o zi să aibă un cartier curat și sănătos.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233