dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "inceperea scolii"

Hotelierii de pe litoral au găsit noi motive de nemulțumire. Aceștia reclamă acum că începerea școlii pe 5 septembrie a scurtat și mai mult sezonul estival, astfel că încasările vor avea și ele de suferit. Este pentru prima data după mult timp când unitățile de învățământ își vor deschide porțile la începutului lunii septembrie, astfel că planurile de vacanță ale multora vor trebui refăcute.

A început școala după două săptămâni de vacanță forțată. Peste 200 de unități de învățământ din județul Constanța și-au deschis astăzi porțile. În instituțiile școlare în care pragul de vaccinare al angajaților îl depășește pe cel impus de autorități, directorii i-au așteptat pe elevi cu brațele deschise. La nivelul județului nostru, personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli este imunizat în proporție de 66,8%.

O dată cu începerea anului școlar în format fizic, părinții trebuie să scoată bani din buzunar și pentru uniforme. Fie că sunt făcute pe comandă sau luate din magazin acestea sunt o cheltuială esențială. În timp ce elevii și-ar dori ca la școală să poarte haine comode și moderne, unitățile de învățământ care țin la prestigiu recomandă ținuta unică.

Școala reîncepe cu griji, dar și cu cheltuieli. Părinții au făcut o vizită la raionul cu rechizite pentru a suplimenta materialele de care copiii au nevoie în sălile de curs. Nu au plecat însă până ce nu s-au asigurat și de protecția celor mici, așa că au pus în coș măști, sticluțe cu dezinfectant și șervețele umede. Pentru toate aceste obiecte necesare la școală, adulții au scos din buzunare sume consistente de bani.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233