dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "infectii respiratorii"

Numărul cazurilor de gripă, viroze și pneumonii este în scădere. În această săptămână, în județul Constanța au fost înregistrate 102 de cazuri de gripă față de 127 câte au fost săptămâna trecută. Însă, în spitalele din oraș sunt zeci de persoane internate, fie cu gripă, viroză sau pneumonia. Mai grav, este că cei mai mulți sunt copii. Medicii ne sfătuiesc să respectăm în continuare condițiile de igienă. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, toate dozele primite au fost administrate.

Cazurile de gripă și viroze respiratorii umplu cabinetele medicilor de familie și spitalele. Una dintre unitățile medicale din Constanța nu mai are, momentan, locuri disponibile. Astfel, pentru că numărul celor internați cu gripă ori viroză este tot mai mare, au fost luate și o serie de măsuri suplimentare în ceea ce privește, printre altele, programul de vizitare. Pe de altă parte, unii constănțeni spun că se protejează așa cum pot mai bine, în timp ce alții consideră că vaccinul este cea mai bună soluție.

Tuse, durere în gât, strănut sau dureri musculare. Sunt doar câteva dintre simptomele cu care se confruntă copiii în această perioadă. Cei mai mulți sunt duși de către părinți la medicul de familie pentru evaluare și pentru administrarea unui tratament în cazul în care aceștia sunt depistați cu viroză sau gripă.

Numărul infecțiilor respiratorii crește și la Constanța. În unitățile sanitare ajung zilnic zeci de pacienți care prezintă simptome severe de gripă și răceală, iar cei mai mulți rămân internați pentru investigații de specialitate. Și cabinetele medicilor de familie sunt suprasolicitate. Doctorii susțin că în perioada următoare se așteaptă la o creștere și mai mare a cazurilor de viroze și gripă mai ales când cei mici se vor întoarce în bănci.

Spitalele, urgențele și cabinetele medicilor de familie sunt pline de persoane care au simptome de răceală. Doar în ultima săptămână s-au înregistrate peste 5.000 de cazuri de viroze respiratorii, 1.041 de pneumonii și 21 de cazuri de gripă. Mai grav este că cei mai mulți dintre pacienții care ajung în unitățile medicale sunt copii. Specialiștii susțin că țara noastră se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu la copii.

Febră, tuse sau nas înfundat. Sunt câteva dintre simptomele pe care le prezintă tot mai mulți copii în ultima perioadă. Schimbările climatice, dar și statul în colectivitate favorizează apariția virozelor respiratorii, susțin medicii. La unitățile medicale, se prezintă zilnic zeci de părinți cu copii bolnavi, iar mai bine de jumătate dintre ei rămân internați. De la începutul sezonului gripal și până acum au fost înregistrate aproximativ 4.000 de cazuri de afecțiuni respiratorii acute. Anul trecut, au fost peste 1.000 de infecții acute de căi respiratorii superioare și 263 de pneumonii. Și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila a susținut că la nivel național numărul cazurilor de viroze a explodat.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233