dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "istorie"

Traseul parcurs de autoritățile române care s-au instalat în Constanța în urmă cu 143 de ani, după Unirea Dobrogei cu România a fost astăzi refăcut în zona Peninsulară. În spatele fiecărei clădiri administrative în care aceștia și-au desfășurat activitatea din anul 1878 există câte o poveste istorică. Primul Palat Comunal s-a aflat unde acum este Muzeul de Artă Populară, iar prima biserică creștin ortodoxă a fost cea construită de comunitatea elenă. Din dispozitia primului prefect, la 12 decembrie 1878 a fost constituit și primul consiliu al orașului, iar primul primar a fost Ion Bănescu.

Noua perlă a lui Gheorghe Hagi, Enes Sali, a devenit săptămâna trecută cel mai tânăr jucător care a debutat la naționala României de fotbal. Mai mult decât atât, în vârstă de doar 15 ani, 8 luni și 22 de zile, el a doborât inclusiv recordul la nivelul Europei la acest capitol și a primit felicitări chiar și din partea Academiei Barcelonei, la care a evoluat în urmă cu câțiva ani.

An de an, data de 14 noiembrie are o mare semnificație pentru dobrogeni. În 1878, această regiune revenea la teritoriul național iar independența de stat fusese câștigată în urma războiului ruso-turc din acea perioadă. Iubitorii de cultură au făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au consolidat Dobrogea și ne-au împărtășit câteva dintre poveștile care ne-au condus către libertate.

30 de personalități grecești au fost expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța. Unul dintre cei mai importanți, a fost Evanghelie Zappa, cel care a adus un plus de valoare în istorie. Acesta a fost unul dintre fondatorii Jocurilor Olimpice moderne. Evenimentul s-a desfășurat și cu ocazia zilei de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei în care au fost amintite faptele eroice ale neamului grecesc care au contribuit și la istoria țării noastre. La acesta au participat mai multe autorități locale, reprezentanți ai comunității Elene din Constanța, precum și ai Ambasadei Greciei în România.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233