dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "litoral"

Au fost cu 20% mai puțini turiști spre deosebire de anul 2019, un an de referință pentru stațiunile de pe litoralul românesc. O arată cifrele înregistrate la final de sezon de către operatorii economici. Mamaia a fost cea mai afectată, iar motivele decăderii acesteia au fost multe, susțin reprezentanții în turism care își doresc să reușească să pună în practică noi strategii de dezvoltare. De cealaltă parte, se pare că stațiunile din sudul litoralului au detronat anul acesta stațiunea Mamaia.

O uriașă operațiune de salvare se pregătește zilele acestea pe litoral. Sute de tone de scoici dintr-o specie prețioasă pentru mediu riscă să fie sufocate de muncitorii care lărgesc plajele, la Eforie Sud. Nisipul adus din larg și depus la mal le-ar îngropa de vii iar marea ar pierde viețuitoare valoroase. Biologii s-au gândit să le culeagă de pe fundul mării cu un aspirator iar apoi le vor reloca în zone din Marea Neagră unde nu există lucrări. După ce plaja va fi gata, vor fi aduse înapoi.

Ne aflăm la mijlocul lunii septembrie, însă cele 32 de grade din aer și 22 din apa mării ne duc cu gândul, mai degrabă, la zilele de vară. Explicația pentru aceste temperaturi este un val de căldură din Sahara care acoperă România. În unele zone se vor înregistra până la 35 de grade Celsius. Așa că cei care au venit acum la mare nu au ce regreta. Perioada aceasta este ideală

A fost stabilit traseul autostrăzii care va rezolva problema aglomerației ce se creează an de an în sezonul estival, în zona stațiunilor Eforie Nord și Eforie Sud. După multe promisiuni și studii, a fost ales în sfârșit un traseu. Ceea ce înseamnă că turiștii ar putea ajunge mai repede în sudul litoralului fără să mai fie nevoiți să stea la coadă. Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere licitația de execuție ar putea avea loc anul următor.

Sezonul estival din acest an se apropie de final. Mărturie stau numărul tot mai mic de turiști dar și faptul că mulți agenți economici încep să își închidă afacerile. Dacă hotelurile mai rămân deschise o perioadă, multe dintre terasele de pe faleza din stațiunea Mamaia au fost deja închise. De asemenea, nici pe plajă nu mai sunt atât de multe zone cu șezlonguri.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233