dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "meditatii"

Rechizite, haine ori mâncare? De cele mai multe ori elevii care primesc burse trebuie să aleagă ce își cumpără pentru că banii nu sunt suficienți pentru toate. Dacă mai sunt și navetiști, atunci trebuie să își chibzuiască foarte bine veniturile. La un calcul simplu, câteva rechizite pentru copii ajung să coste aproape 300 de lei, o sumă care depășește deja valoarea a două dintre bursele primite de elevi. Consilierii locali au decis să nu mărească suma atribuită fiecărui tip de bursă, deși Asociația Elevilor a cerut chiar în cadrul ședinței mărirea cuantumului.

Peste 1.000 de lei. Atât trebuie să scoată lunar din buzunare părinții pentru a-i medita pe copii. Unii dintre ei au nevoie de pregătire suplimentară la mai multe materii, motiv pentru care, săptămânal, pot cheltui până la 300 de lei. Sunt și elevi constănțeni care nu își permit aceste sume de bani și preferă să învețe de pe diverse platforme online. Aici, găsesc numeroase materiale video create de profesori. Sunt mult mai atractive, ușor de accesat și gratuite, spun unii tineri.

Voucherele pentru meditații sunt confirmarea unui sistem de învățământ cu probleme. O spun reprezentanții Asociației Elevilor, indignați de propunerea Ministrului Educației. Nici părinții nu sunt prea încântați de idee. Ei cred că elevii ar trebui să asimileze materia din clasă, fără alte costuri suplimentare.

Meditații, produse electronice sau sanitare. Sunt câteva dintre cheltuielile cu care părinții s-au confruntat, de la începutul pandemiei. Conform unui studiu, adulții au cheltuit în anul pandemiei mai mulți bani pe educația copiilor lor. 7 din 10 părinții care au răspuns la chestionar spun că școala online i-a făcut să scoată mai mulți bani din buzunar, în ultimul an.

Matematică, română sau biologie sunt doar câteva dintre materiile la care elevii fac meditații. Doar unul din cinci români este de acord cu meditațiile, potrivit unui studiu Avangarde. Cei mai nemulțumiți sunt părinții care cred că materia ar trebui sedimentată la clasă, nu în timpul liber al elevilor și din buzunarul lor.

Învățământul online este o provocare pentru toată lumea, de la elevi, profesori, autorități și părinți. Apar probleme tehnice de multe ori în timpul cursurilor, iar acolo unde o tabletă și conexiunea la internet nu există, situația este fără salvare. În încercarea de a-și ajuta copiii, părinți îi trimit la meditații. Nu toată lumea poate depune acest efort financiar așa că, în final, de suferit au tot elevii.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233