dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "ministerul educatiei"

Noile condiții de acordare a burselor provoacă nemulțumiri în rândul elevilor. Pe lângă faptul că media minimă a fost crescută la 9,50, ceea ce a dus la scăderea numărului de beneficiari, valoarea burselor a rămas neschimbată. În aceste condiții, atât elevii, cât și profesorii, sunt de părere că se puteau găsi soluții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Indiferent de câte olimpiade sau concursuri câștigă un elev, acesta primește o singură bursă de performanță. Lucru care îi nemulțumește pe unii elevi constănțeni care au obținut de-a lungul anului școlar mai multe premii. Nici o parte dintre profesori nu sunt de acord cu acestă variantă. Consideră că elevii ar trebui răsplătiți pentru fiecare concurs câștigat. Valoarea bursei de performanță este de 500 de lei.

Rechizite, haine ori mâncare? De cele mai multe ori elevii care primesc burse trebuie să aleagă ce își cumpără pentru că banii nu sunt suficienți pentru toate. Dacă mai sunt și navetiști, atunci trebuie să își chibzuiască foarte bine veniturile. La un calcul simplu, câteva rechizite pentru copii ajung să coste aproape 300 de lei, o sumă care depășește deja valoarea a două dintre bursele primite de elevi. Consilierii locali au decis să nu mărească suma atribuită fiecărui tip de bursă, deși Asociația Elevilor a cerut chiar în cadrul ședinței mărirea cuantumului.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233