dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "paragina"

Grădina de Vară „Tomis”, un loc îndrăgit de constănțeni și nu numai, zace acum în paragină. De mai bine de 15 ani acolo nu a mai avut loc niciun eveniment. Așa se face că acum proprietarul privat care deține clădirea este expropriat de către municipalitate. Procesul se află însă la început și nu se știe când se termină. Primăria Constanța realizează în acest moment un studiu de fezabilitate pentru a stabilii cu exactitate care va fi destinația finală a clădirii și ce fonduri sunt necesare.

Sezonul ambroziei încă nu s-a terminat. Acesta începe primăvara și, în funcție de vreme, poate dura până în octombrie sau noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a crescut coșmarul celor alergici. Există și un vaccin împotriva acestei alergii, însă nu este de găsit în farmaciile din România, iar medicamentele antihistaminice sunt și ele deficitare.

Gunoaie și mirosuri greu de suportat. Aceasta este imaginea Teatrului de Vară din Mamaia. Crengile copacilor aproape că au acoperit ce-a mai rămas din teatru, iar trecătorii privesc cu regret la ceea ce cândva era punctul de divertisment al stațiunii. Autoritățile județene susțin că proiectul de reabilitare se află în desfășurare, însă nici până acum nimeni nu a intervenit.

Premiul României, Nicolae Ciucă a cerut aplicarea legii în cazul celor care nu igienizează zonele unde crește ambrozia. Aceasta este una dintre cele mai invazive plante din țara noastră. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. În municipiul Constanța, municipalitatea a notificat deja nouă proprietari de terenuri. Aceștia au timp până la sfârșitul lunii să igienizeze terenurile.

Vegetație sălbatică, deșeuri la tot pasul și graffiti fără noimă. Așa arată bazinul de înot din cartierul Tomis Nord unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, antrenorii de natație îi așteptau pe tineri pentru a se antrena. Acum însă, imaginea acestuia este una sumbră și lipsită de orice pată de culoare. Constănțenii care locuiesc în zonă duc dorul acestui spațiu unde obișnuiau să se adune copiii și profesorii de înot. Încă așteaptă o inițiativă din partea autorităților locale și spun că, speranța este singura care le-a mai rămas.

Gunoaie la tot pasul, vegetație sălbatică, mizerie și mirosuri greu de suportat. Așa arată unul dintre stadioanele din orașul Constanța unde sportivii ar trebui să vină de plăcere, nu de nevoie. Pentru cine nu știe, terenul de pe Badea Cârțan era, odinioară, locul în care echipele de rugby de la malul mării au scris istorie. Ambiția și pasiunea lor este singura care îi mai aduce aici pentru a se antrena.

Ambrozia reprezintă un chin pentru persoanele alergice. Polenul poate provoca constănțenilor sensibili, crize de strănut, ochi roșii și chiar șoc anafilactic. Toamna este sezonul acestei plante, iar medicii le recomandă oamenilor să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Mai mult, există și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să-și taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Centrul orașului este plin de istorie și ascunde adevărate comori, care parcă au fost uitate în ultimii ani. Din fericire, în următoarea perioadă, nouă clădiri încărcate de istorie vor fi reabilitate. Edificiile lăsate de zeci de ani în paragină au primit autorizație și urmează să-și recapete strălucirea de odinioară. Cei mai încântați sunt oamenii, care spun că era un adevărat pericol să treci pe lângă aceste monumente.

Strănut, ochi iritați și chiar șoc anafilactic. Cu asta se confruntă cei care au alergie la ambrozie. Polenul acestei plante este un chin pentru mulți constănțeni. Medicii le recomandă celor care sunt alergici să-și ia toate măsurile necesare atunci când ies din casă. Există însă și o lege care-i obligă pe proprietarii de terenuri să taie buruienile. Cine nu respectă măsurile impuse de autoritățile locale riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233