dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "parinti"

Părinții vor putea sta acasă cu cei mici dacă aceștia vor fi nevoiți să facă școală online. Ordonanța care prevede acordarea de zile libere adulților care supraveghează copiii aflați acasă a fost adoptată și pentru acest an școlar. Concret, ei vor primi 75% din salariul mediu brut pentru fiecare zi liberă. Fac excepție angajații din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, din penitenciare și personalul din unități sanitare publice. Pentru a primi acest ajutor, adulții trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere și o cerere pentru acordarea indemnizației. Cele două documente au fost publicate în Monitorul Oficial.

La joacă fără mască de protecție. O parte dintre părinții constănțeni parcă au uitat de regulile impuse de autorități. În spațiile destinate copiilor, unii adulții aleg să nu se protejeze. Spun că sunt vaccinați, motiv pentru care se simt în siguranță. Alții susțin că vor să respire aer curat iar micul accesoriu sanitar îi împiedică să facă acest lucru. Mai grav este că nici cei mici nu poartă masca de protecție. La nivelul municipiului, tot mai mulți copii sunt internați în unitățile sanitare cu COVID-19.

Creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus din ultima perioadă i-a făcut pe unii părinți să tragă un semnal de alarmă ministrului educației. Federaţia Naţională a Părinţilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, suspendarea cursurilor în format fizic şi mutarea lor în online în cazul localităților unde incidența depășește 6 la mia de locuitori. Motivul este teama de a nu se îmbolnăvi elevii, profesorii, dar și membrii familiilor lor.

Școlile rămân deschise indiferent de numărul de infectări. Pragul de 6 la mia de locuitori a fost desființat de Comitetul Tehnico-Științific din Ministerul Educației și Cercetării. Această variantă nu este văzută însă cu ochi buni de către toți profesorii. Dascălii susțin că este destul de riscant atât pentru ei, cât și pentru elevi. De cealaltă parte, părinții constănțeni vor ca unitățile de învățământ să nu se închidă, iar orele să se desfășoare fizic nu în mediul online. De asemenea, se iau în calcul testarea copiilor de două ori pe săptămână, dar și introducerea certificatului verde pentru cadrele didactice.

A început sezonul virozelor respiratorii. La cabinetele medicilor de familie și în unitățile spitalicești din municipiu se prezintă zilnic zeci de părinți cu copii bolnavi. Unii au primit tratament pentru răceală, alții au fost nevoiți fie să se interneze, fie să stea în carantină două săptămâni. Și asta pentru că, în urma analizelor, aceștia au fost confirmați cu COVID-19. Cele două boli pot fi confundate foarte ușor pentru că simptomele sunt asemănătoare: tuse, strănut, dureri musculare și febră. Doctorii trag din nou un semnal de alarmă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233