dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "pavilion expozitional"

Dacă săptămâna trecută era forfotă și îmbulzeală la ghișeul pentru vouchere de la Pavilionul Expozițional, astăzi a fost liniște. Constănțenii nu s-au mai înghesuit să-și ridice tichetele de masă. Aceștia au la dispoziție șase luni pentru a le lua. Nici la vaccinare nu a mai fost aglomerat. Odată cu scăderea incidenței, unele persoanele au început să se relaxeze. Acesta este și motivul pentru care la centru este aproape gol, spun medicii. Însă autoritățile trag un semnal de alarmă și le transmit cetățenilor că pandemia nu a trecut.

Persoanele care se imunizează vor putea ridica tichetele de masă în valoare de 100 de lei, de la centrul unde și-au administrat ultima doză, în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă, potrivit unui ordin emis pe 2 noiembrie, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

A început distribuirea tichetelor de masa pentru cei care s-au vaccinat cu schema completă în luna septembrie. Beneficiarii acestora își pot ridica voucherele în valoare de 100 de lei de la centrul unde s-au vaccinat pe baza unui act de identitate și a adeverinței de vaccinare.

Aproximativ 4.000 de persoane se vaccinează pe săptămână pe raza județului nostru. Campania de imunizare frânează la Constanța, iar pentru că cererea este scăzută în această perioadă, autoritățile sanitare au decis reducerea programului de la Pavilionul Expozițional cu 4 ore. Și numărul fluxurilor s-a micșorat: doar 6 cabinete îi mai așteaptă pe doritori. Situația nu este mai bună nici la alte puncte de vaccinare. La Delfinariu, de pildă, s-au imunizat ieri doar 8 oameni.

Liste de așteptare aproape goale și mii de locuri disponibile în județul Constanța. Totuși, interesul oamenilor pentru vaccinare pare să fi scăzut în ultimele zile. O arată cifrele de pe platforma națională, iar medicii trag un semnal de alarmă. „Nu este momentul să lăsăm garda jos”, spun aceştia. Şi autorităţile îi încurajează pe români să se imunizeze, ba chiar iau în calcul ca în orașele unde mai mult de jumătate din populație este vaccinată, să redeschidă mai repede activitățile la care participă un număr mare de persoane.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233