dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "piete"

150 de lei. Atât costă un kilogram de cireșe în piețele constănțene. Deși ne aflăm la începutul lunii mai, fructele au apărut la tarabe, dar nu mulți și le pot permite. Pofticioșii care trec pe lângă ele înghit în sec și așteaptă, răbdători ca prețul să mai scadă ca să își poată permite „prețioasele” fructe. Au fost și persoane care au cumpărat doar câteva de poftă, alții preferă să mai aștepte. Și asta pentru că trufandalele nici măcar nu sunt românești. Cele mai multe sunt din Spania sau Grecia.

A fost din nou forfotă în piețele constănțene, dar și în marile magazine. Deși carnea de miel ar trebui să fie nelipsită de pe masa de Paște, unii constănțeni au ieșit la cumpărături în căutarea cărnii de ied. Gustul diferit, dar și prețul mai mic, susțin aceștia, sunt principalele motive pentru care aleg să renunțe la miel. Mai mult, în cazul unor probleme de colesterol, specialiștii recomandă ca alternativă acest tip de carne.

Anul acesta vom plăti mai mult pentru masa de Paște. Cel puțin asta reflectă prețurile din magazine și piețe. Ouăle se numără printre alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa gospodinelor. Însă, și acestea s-au scumpit. În marile magazine comparativ cu anul trecut prețul lor s-a dublat, dar chiar și așa sunt mai ieftine decât de la producători. Țăranii au mărit și ei tariful asta pentru că au fost nevoiți la rândul lor să scoată din buzunar mult mai mult pentru furaje și electricitate. Cei mai afectați rămân însă cumpărătorii, care se plâng de scumpirile din ultima perioadă.

Vom avea un Paște scump anul acesta. De la carnea de miel, la ouă și până la dulciurile tradiționale, toate vor costa mai mult. Că îi cumpărăm de la patiserie sau îi facem acasă, cozonacii s-au scumpit pentru că toate ingredientele folosite pentru prepararea lor au prețuri mai mari. Și prețurile la legume și verdețuri s-au majorat.

A fost forfotă astăzi în piețele constănțene. S-au format cozi la pescăriile din oraș. Constănțenii au cumpărat păstrăv, biban, somn sau doradă. Nici prețurile nu sunt foarte mari. De pildă, un kilogram de doradă poate costa până la 36 de lei, iar unul de novac 14 lei. În această zi, Biserica Ortodoxă face dezlegare la pește pentru toți cei care țin postul Paștelui.

Scoatem mai mulți bani din buzunare pentru legume și fructe. Postul Paștelui este mai scump anul acesta. Prețurile au crescut, iar acest lucru este resimțit și de unii credincioși. Comparativ cu anul trecut, sunt nevoiți plătească cu aproximativ 1 leu mai mult la mai toate produsele, spun o parte dintre constănțeni. Comercianții au însă și o explicație. Facturile mari la apă și energie i-au silit să mărească tarifele.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233