dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "plata"

Certificatul verde ar putea fi obligatoriu pentru cadrele medicale. Personalul din spitalele publice și private ar trebui să fie vaccinat, testat sau trecut prin boală. O parte din medicii și asistentele din unitățile medicale de la malul mării sunt revoltați. Și asta pentru că, cei nevaccinați vor fi nevoiți să suporte din buzunarul lor testarea. Nici sindicaliștii de la Constanța nu sunt de acord cu această măsură. Însă, în ciuda nemulțumirilor, astăzi a fost depus un proiect de lege în acest sens.

Părinții vor putea sta acasă cu cei mici dacă aceștia vor fi nevoiți să facă școală online. Ordonanța care prevede acordarea de zile libere adulților care supraveghează copiii aflați acasă a fost adoptată și pentru acest an școlar. Concret, ei vor primi 75% din salariul mediu brut pentru fiecare zi liberă. Fac excepție angajații din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, din penitenciare și personalul din unități sanitare publice. Pentru a primi acest ajutor, adulții trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere și o cerere pentru acordarea indemnizației. Cele două documente au fost publicate în Monitorul Oficial.

Străzi pustii și locuri de parcare pentru toată lumea. Așa arată acum stațiunea Mamaia, unde în urmă cu o lună turiștii și constănțenii se înghesuiau în căutarea unui loc unde să își lase mașinile. Dacă în plin sezon estival oamenii s-au plâns din cauza tarifelor, acum, când litoralul este aproape pustiu, municipalitatea a decis suspendarea lor.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233