dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "preturi"

A urmărit un produs timp de două săptămâni să-l cumpere redus de Black Friday și s-a trezit că este mai scump cu aproape 1.500 lei. Este povestea unui constănțean care era cât pe ce să fie păcălit de una dintre cele mai mari platforme online de cumpărături din țară. A făcut plângere la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și acum așteaptă soluționarea cazului.

Au crescut din nou prețurile alimentelor, anunță Institutul Național de Statistică. În octombrie, cel mai mult s-au scumpit legumele, fructele și ouăle. Iar, dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare creștere de prețuri s-a înregistrat la…bere! Singurul aliment de bază care s-a ieftinit constant este uleiul. Una peste alta, însă, INS anunță că inflația a coborât la 8% luna trecută.

Turiştii care au ajuns pe litoral în aceste zile au fost mai mult decât norocoşi. Vremea perfectă de plajă şi apa mării excelentă pentru bălăceală au fost două dintre ingredientele unui weekend ideal. Cei care vor să mai dea o fugă la mare trebuie să ştie că mai sunt câteva unităţi de cazare deschise, vremea se va menţine caldă, însă vântul se va intensifica.

Nici bine nu s-a încheiat sezonul estival că românii se gândesc deja la vacanța de vara viitoare. Telefoanele agențiilor de turism au început să sune, iar primele rezervări au fost făcute. Mai mult, au fost lansate și pachetele din programul „Înscrieri Timpurii” 2024. Tarifele sunt și ele mai mici pentru cei care aleg să-și rezerve de pe acum sejurul pe lioralul Mării Negre. La hoteluri înscrie în program prețurile la cazare sunt și cu 50% mai ieftine.

Finalul sezonului estival se apropie cu pași repezi, iar prețurile sunt în plină scădere pe întregul litoral. Tarifele mici la cazare, hrană și șezlonguri atrag tot mai mulți clienți, iar autoservirile, terasele și restaurantele sunt pline în orice moment al zilei de turiști. Aflăm imediat cât costă un prânz la mare.

Dacă nu aţi ajuns încă la mare, avem o veste bună! De la 1 septembrie începe ediția cu numărul 42 a programului „Litoralul pentru toţi”. Hotelierii îi așteaptă pe turiști cu oferte atractive. Astfel, tarifele vor fi reduse cu până la 70%.

Când spunem toamnă, ne gândim și la proviziile pentru anotimpul geros. Pentru a nu le lăsa pe ultima sută de metri, constănțenii încep să cumpere cele necesare pentru prepararea murăturilor. În ciuda ieftinirilor, borcanele de gem, butoaiele cu varză murată și compoturile, toate vor fi mai puține pe rafturile din casele gospodinelor, comparativ cu anul trecut.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233