dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "preturi"

Mamaia pare să piardă și anul acesta lupta pentru întâietate pe litoralul românesc! În ciuda eforturilor depuse de operatori, în timpul săptămânii în stațiune sunt mult mai puțini turiști ca în anii dinaintea pandemiei. În tot acest timp la Eforie, nu ai loc să arunci un ac. La orele prânzului, pe plajă este forfotă mare. Turiștii își pun cearceaful unul lângă altul, profită de soare, de mare și mai ales de plaja cu nisip fin.

Luna iulie a venit cu creșteri de prețuri la majoritatea serviciilor și produselor de pe litoral. Excepție de la această regulă nu au făcut nici șezlongurile. Astfel, turiștii, dar și constănțenii care vor să-și petreacă ziua pe plajă vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. În stațiunea Mamaia, tarifele pornesc de la 40 de lei și pot ajunge chiar și la 100 de lei pe zi, în funcție de zona aleasă. În schimb, în sudul litoralului, tarifele sunt ceva mai mici, existând inclusiv situații în care șezlongul este oferit gratuit de către hotel.

Din acest weekend cresc preţurile pe litoralul românesc şi vor rămâne aşa până în august. Tarifele la cazare se majorează cu cel puţin 15-20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone iar Costineşti şi Eforie cele mai ieftine. Tot de astăzi vin la mare şi mai mulţi polițiști pentru ordine publică şi vor rămâne toată vara până la 1 septembrie. Ministrul de Interne a fost la mare să-i vadă la lucru.

Plin în weekend, dar cam pustiu în timpul săptămânii. Semn că litoralul românesc a ajuns să fie o „destinație de weekend”. Cel puțin în ultimii doi ani, românii au început să vină la mare doar pentru câteva zile. De ce nu mai reușeste litoralul să mai atragă turiștii de altă dată? Ei bine, oamenii spun că din cauza prețurilor și a serviciilor, iar reprezentanții patronatelor din turism se plâng de slaba promovare.

Sunt ultimele zile cu prețuri mici la mare: programul „Litoralul pentru Toți” se termină în acest weekend iar hotelierii cresc tarifele cazării. Copiii iau vacanță, vara e în toi iar prețurile vor crește cu 20%. De pildă, la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge în jur de 150 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, cât este acum.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233