dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "profesori"

Pentru siguranța tuturor elevilor și a cadrelor didactice, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat utilizarea testelor rapide efectuate din probă de salivă. Acestea vor putea fi folosite în instituțiile de învățământ pentru a monitoriza cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Peste 70 de milioane de astfel de teste vor fi achiziționate, urmând să fie distribuite apoi în școli și licee. Tinerii vor putea fi testați de două ori pe săptămână.

Creșterea alarmantă a infectărilor cu coronavirus din ultima perioadă i-a făcut pe unii părinți să tragă un semnal de alarmă ministrului educației. Federaţia Naţională a Părinţilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, suspendarea cursurilor în format fizic şi mutarea lor în online în cazul localităților unde incidența depășește 6 la mia de locuitori. Motivul este teama de a nu se îmbolnăvi elevii, profesorii, dar și membrii familiilor lor.

Școlile rămân deschise indiferent de numărul de infectări. Pragul de 6 la mia de locuitori a fost desființat de Comitetul Tehnico-Științific din Ministerul Educației și Cercetării. Această variantă nu este văzută însă cu ochi buni de către toți profesorii. Dascălii susțin că este destul de riscant atât pentru ei, cât și pentru elevi. De cealaltă parte, părinții constănțeni vor ca unitățile de învățământ să nu se închidă, iar orele să se desfășoare fizic nu în mediul online. De asemenea, se iau în calcul testarea copiilor de două ori pe săptămână, dar și introducerea certificatului verde pentru cadrele didactice.

Profesorii de la o unitate de învățământ din Constanța au început anul școlar printr-o grevă japoneză. Dascălii spun că nu au săli suficiente pentru cei aproximativ 1.500 de elevi, câți sunt înscriși la școala nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica”. Copiii vor învăța câte 35 într-o clasă, pentru că aleșii locali au anulat documentul care trebuia să le suplimenteze numărul încăperilor. În plus, aceasta nu are bibliotecă, laboratoare și nici sală de sport.

Pregătirile sunt în toi în unitățile de învățământ din municipiul Constanța. Cu multe emoții, dar și griji, elevii se vor reîntoarce în bănci de luni. În școlile și liceele din oraș se lucrează la foc continuu. Toate măsurile de protecție au fost luate, iar acum urmează acțiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. S-au reîncărcat toate extinctoarele, s-au alimentat dozatoarele și s-au igienizat spațiile sanitare pentru ca fiecare detaliu să fie bine pus la punct pentru siguranța copiilor. Elevii dar și profesorii sunt bucuroși vor începe cursurile în format fizic.

Ministrul Educației vrea ca toți elevii să fie în bănci, din toamnă. Această propunere nu este privită însă cu ochi buni de toată lumea. Chiar dacă unitățile de învățământ se declară pregătite, reintrarea copiilor în colectivitate încă poate avea urmări grave, mai ales că rata de vaccinare este încă scăzută. Elevii care au probleme medicale, pot opta, totuși pentru învățământul online. Medicii spun și ei că pericolul nu a trecut, iar imunizarea rămâne singura soluție către revenirea la normal.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233