dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "putine"

După ce că avem toalete publice puține și acelea care sunt deschise au început să se degradeze. Vorbim despre rugină și instalații uzate la o toaletă care a costat cât o garsonieră. Constănțenii speră să ajungem măcar ca pe vremea comuniștilor când în oraș erau suficiente toalete publice.

30 de ore de conducere nu sunt suficiente pentru a scoate pe șosele șoferi începători. Este părerea multor instructori auto, dar și a unor cursanți care spun că șoferia necesită timp, de aceea cei mai mulți sunt nevoiți să îsi suplimenteze orele de condus. De-a lungul anilor, profesorii au solicitat mărirea plafonului de ședinte, însă nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

S-au deschis unele secții din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, însă numărul de paturi este mai mic. Dacă înainte de incendiu, în clădirea principală erau 160 de paturi, după finalizarea lucrărilor vor fi doar 80 de paturi funcționale. Alte 52 vor fi disponibile și în spitalul modular care va fi construit în curtea unității medicale. Mai mult, saloanele care au fost renovate sunt dotate cu senzori de oxigen și ventilație automată, după toate standardele de securitate.

Avem suficiente camere, dar insuficiente locuri de parcare. Este una dintre problemele cu care turiștii, dar și hotelierii se confruntă pe perioada sezonului estival. Multe dintre unitățile de cazare au parcare limitată, iar astfel oamenii sunt nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare atunci când vin la mare. Și asta pentru că, cei care nu au noroc să găsească un loc liber la hotel, trebuie să plătească parcarea. Sunt însă și patroni care au găsit soluții pentru oaspeții lor. Și-au construit o parcare supraetajată.

380 de locuri - doar atâtea sunt disponibile în municipiu pentru înscrierea la creşe în anul şcolar viitor. Numărul locurilor este mult prea mic, în condiţiile în care, în Constanţa sunt peste 5.000 de copii până în doi ani. Părinții se plâng că sunt puține, iar unii dintre ei trebuie să scoată bani în plus din buzunar, pentru educația timpurie a celor mici și aleg unitățile private. Momentan în orașul nostru funcționează doar cinci creșe.

300 de locuri în creșele constănțene și peste 5.000 de copiii cu vârsta până în doi ani care ar putea fi înscriși. În orașul nostru există în momentul de față doar șase astfel de unități unde, zeci de micuți se află pe listele de așteptare. Părinții se plâng că sunt puține, iar unii dintre ei trebuie să scoată bani din buzunare pentru educația timpurie a celor mici și aleg unități private. Cererile de înscriere se înmulțesc în fiecare an, iar municipalitatea caută mereu soluții. De pildă, 65 de copii, care se aflau pe listele de așteptare, vor fi admiși în creșele de stat din luna februarie.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233