dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "recrutare"

Sărbătorile de iarnă vin cu joburi de sezon și posibilitatea de a suplimenta veniturile. Salariile pentru locurile de muncă de la Târgurile de Crăciun din toată țara sunt între 600 și 900 de euro. De asemenea, se caută și consilieri de vânzări pe magazine. Pentru un program full-time, doritorii vor putea primi la sfârșitul lunii chiar și 1.200 de euro.

A fi militar este un mod de viaţă, în care spiritul riguros, capacitatea de sacrificiu, pasiunea și tăria de caracter se împletesc armonios. Cariera de militar nu înseamnă doar exerciţii şi antrenamente, ci și discplină și multă voiță. Asta au trebuit să arate astăzi cei care își doresc o profesie în acest domeniu. Câteva mii de posturi de soldați profesionişti sunt libere si trebuie ocupate în cele mai scurt timp. Candidații au avut de trecut marți testarea fizică.

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu. La fel de mulți cred că o discuție cu managerul pe acest subiect le-ar putea aduce o majorare de maximum 10%. De asemenea, aproape 50% dintre români spun că banii pe care îi primesc la sfârșitul lunii sunt ok, dar că s-ar putea și mai bine. Cel puțin asta arată datele făcute de o platformă de recrutare online.

Vara începe cu o creștere fulminantă a joburilor din turism. Peste 160.000 de joburi noi și 4,4 milioane de aplicări. Este bilanțul primelor șase luni ale acestui an. Aproape 84% dintre aplicări au fost pentru joburi care se lucrează de la birou și doar aproximativ 2% au fost pentru locuri de muncă în străinătate. Datele au fost oferite de o platformă de recrutare online.

Unii angajatori se plâng că nu prea găsesc forță de muncă, însă datele îi cam contrazic. Tinerii se pare că sunt tot mai dornici să muncească. Pe una dintre platformele de recrutare, cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaților și realizează aproximativ 100.000 de aplicări pe lună. Asta chiar dacă, rata de șomaj în rândul lor s-a menținut la puțin peste 22% în primele trei luni ale acestui an, potrivit Institutului Național de Statistică.

Guvernul le îngheață, platformele de recrutare le anunță. Peste 3.000 de locuri de muncă la stat au fost scoase pe piață numai luna trecută. 90% dintre ele sunt funcții de execuție. Constanța se află pe locul trei în topul celor mai multe joburi vacante. Vorbim de peste 100 de locuri disponibile.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233