dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "salariu"

Au crescut salariile românilor, arată datele Institutului Național de Statistică. În septembrie 2023, câștigul salarial mediu brut a fost de 7.350, iar cel net de 4.593 de lei. O duc bine cei care lucrează în fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului, în IT sau transport aerian. Și bugetarii, precum cadrele didactice sau cei din sănătate și asistență publică au avut parte de creșteri salariale. Cele mai mici venituri au angajații din hoteluri și restaurante, puțin peste 2.500 de lei.

Tot mai scump, la creșele și grădinițele private din Constanța. Orașul nostru se situează pe locul opt într-un top 10 al celor mai mari costuri la grădinițele și creșele private din țară. Mulți dintre părinți au fost nevoiți să aleagă un sistem privat din lipsa locurilor la cel de stat, preț de câteva luni, până ce una dintre instituțiile dorite și-ar fi eliberat un loc.

Modificările fiscale își spun cuvântul. Angajații din IT vor să-și schimbe jobul pentru un salariu mai bun. O altă treime din cei care au un loc de muncă se bazează pe faptul că angajatorul va compensa scăderea banilor rezultată din impozitare, 21% plănuiesc să își deschidă un SRL, în timp ce alți 19% se gândesc să colaboreze cu angajatorul prin PFA. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233