dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "salvamari"

A fost un sezon estival dificil pentru salvamarii de pe litoral. În fiecare zi aceștia au scos din valurile mării zeci de turitși aflați în pericol. Doar pe un singur sector de plajă în această vară au avut loc peste 500 de intervenții. Deși în ultima lună marea a fost extrem de agitată, iar steagul roșu a fost arborat au fost și oameni cărora nu le-a fost teamă și au intrat în apă. Nici strigătele salvatorilor nu i-au oprit. Sunt însă și turiști care cred că salvamarii ar trebui respectați mai mult și ascultați pentru a avea o vacanță în siguranță.

A fost cea mai agitată zi de pe litoral din acest an. Vântul a suflat cu putere, iar valurile extrem de mari au determinat salvamarii să arboreze steagul roșu pe plajele din stațiunea Mamaia și Constanța. Cu toate acestea, au fost oameni care au ignorat indicațiile și au intrat în marea extrem de agitată. În încercarea disperată de a îi face pe turiști să înțeleagă pericolele la care se expun, salvatorii folosesc diferite obiecte pentru a le atrage atenția.

A fost arborat steagul roșu în sudul litoralului. La malul mării soarele a fost scump la vedere și norii au acoperit tot cerul. Chiar și așa, ultimii turiști ai verii nu au plecat de pe nisip. Plajele au fost pline în ciuda vremii care s-a schimbat de la o oră la alta iar salvamarii i-au păzit pe turiști să nu fie trași în larg.

„Atrag moarte sigură” – este vorba despre colac, saltea sau alte accesorii gonflabile. Salvamarii atrag atenţia că aceste obiecte sunt foarte periculoase la mare în zilele furtunoase. Curenţii sunt puternici, lovesc malul, apoi te trag în larg. Totul se întâmplă cu repeziciune şi în câteva secunde eşti dus la o distanţă considerabilă de mal.

50 de persoane la Eforie și alte aproape 40 la Costinești. Atâtea au fost scoase din mare în doar câteva zile. Mulți turiști uită complet de reguli atunci când vin pe plajă. Nu-i interesează de culoarea steagului sau de valurile mari. Cea mai întâlnită scuze pe care o au unii este „eu știu să înot bine”. Însă, acest lucru nu înseamnă neapărat că își salvează viața. Un alt turist le-a spus salvamarilor că vrea să dea o declarație pe propria răspundere pentru a intra în apă.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233