Live

Sâmbătă, 27 februarie, ora 17.00, Şcoala şi Grădiniţa Brâncovenească...

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut miercuri precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul...

Căpitanul Gabriel Sandu este militarul român care demonstrează că Armata înseamnă mai mult decât confruntări. De patru luni de zile, promovează pacea în Mali. S-a pregătit pentru a interacționa cu localnicii pe care încearcă să îi învețe cât de mult contează lipsa confruntărilor.

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român...

Aproape o mie de profesori din județul Constanța s-au înscris pe lista prioritară de vaccinare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța dispun pentru aceasta etapă opt fluxuri la Pavilionul Expozițional. Amintim că la începutul săptămânii au fost trimise în țară aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranşă de până acum.

La sfârșitul acestei săptămâni începe etapa de vaccinare a cadrelor didactice. Sute de profesori din județul...

Școala online strică vederea elevilor. Mai mult timp în față ecranelor a crescut cu 50% numărul copiilor cu strabism sau miopie. Lipsa de acuitate vizuală duce la tulburări de atenție și cefalee, și în final poate să dea și tulburări de mers. Spania ne-a trimis o echipă de specialiști în optometrie funcțională că să-i trateze pe copiii cu probleme. Ei oferă zilele acestea consultații gratuite la Sanatoriul de la Techirghiol, secția pentru copii.

Milan are 14 ani și este clasa a nouă. Face școală online de un an și deja are probleme. Oboseală își spune...

Criza imobiliară se lasă aşteptată de cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă, o spun specialiştii care au făcut publică statistica privind fluctuaţiile de preţuri. Potrivit experţilor imobiliari, anul 2021 vine cu o creştere de preţuri de peste trei procente la apartamentele din blocurile vechi, iar în ceea ce priveşte locuinţele din blocurile construite recent, se înregistrează o scădere de un procent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Agenţii imobiliari scot din portofoliu apartamente în zone cheie din oraş. Astfel, preţurile variază între 55.000 şi 85.000 pentru apartamentele cu două camere, în funcţie de zonă.

Piața imobiliară a suferit în ultimul an modificări de prețuri și zone care dacă înainte de pandemie erau...

Au fost publicate modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor putea să-și facă „antrenamentul” cu ajutorul modelelor pentru disciplinele: limba română, matematică, chimie, fizică, anatomie, biologie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie și istorie. Există, însă și probleme. Nu toți copiii au avut acces la internet, așadar materia din programă nu a fost parcursă, iar evaluarea va fi o problemă.

Aida este elevă în clasa a douăsprezecea. În curând va susține examenul maturității, pentru care s-a...

În cursul acestei zile va fi anunţată cel mai probabil decizia de organizare a centrelor prioritare pentru...

Decalaj între semestre, în anul școlar 2021-2022. Semestrul întâi se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, așadar semestrul al doilea va avea mai multe săptămâni. Deși profesorii spun că programa va fi împărțită, elevii spun că această nouă reglementare nu era necesară.

Controversele nu par să părăsească nici anul școlar care urmează să vină. Acesta va începe, cel mai...

Pa 19 februarie se celebrează în România, prin lege, începând cu anul 2015, “Ziua Brâncuși” ca...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233