dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "sejur"

Românii sunt dornici de vacanță. O parte dintre aceștia și-au făcut deja rezervare pentru vara viitoare. Primele pachete turistice din programul „Înscrieri Timpurii” au fost lansate încă de luna trecută. Ofertele pentru un sejur la mare sunt acum chiar și la jumătate de preț. Multe unități de cazare de pe litoral și-au păstrat tarifele nemodificate în comparație cu anul trecut sau, în unele cazuri, sunt hoteluri care promovează sejururi la prețuri mai mici decât în 2022.

Au fost cu 20% mai puțini turiști spre deosebire de anul 2019, un an de referință pentru stațiunile de pe litoralul românesc. O arată cifrele înregistrate la final de sezon de către operatorii economici. Mamaia a fost cea mai afectată, iar motivele decăderii acesteia au fost multe, susțin reprezentanții în turism care își doresc să reușească să pună în practică noi strategii de dezvoltare. De cealaltă parte, se pare că stațiunile din sudul litoralului au detronat anul acesta stațiunea Mamaia.

Ne aflăm la mijlocul lunii septembrie, însă cele 32 de grade din aer și 22 din apa mării ne duc cu gândul, mai degrabă, la zilele de vară. Explicația pentru aceste temperaturi este un val de căldură din Sahara care acoperă România. În unele zone se vor înregistra până la 35 de grade Celsius. Așa că cei care au venit acum la mare nu au ce regreta. Perioada aceasta este ideală

Veşti bune pentru cei care n-au ajuns încă la mare. Prețurile de pe litoralul românesc vor începe să scadă în perioada imediat următoare. Tarifele vor fi astfel reduse cu până la 70%. În doar câteva zile va începe și programul „Litoralul pentru Toți”. Mulți hotelieri au furat startul așa că au ieftin deja cazarea. De pildă, dacă până acum pentru o noapte la un hotel de trei stele plăteați 300 de lei, acum aceasta va costa 80 de lei.

Animalele de companie sunt binevenite pe litoralul românesc. Statistica arată că aproape 20% dintre hotelurile de la malul mării acceptă câini și pisici la cazare, iar numărul acestora ar putea să crească, mai ales că există și cerere. Mai mult decât atât, patrupezii până în 5 kilograme au gratuitate. Tot de anul acesta puteți să mergeți și pe plajă însoțiți de companionii dumneavoastră, însă numai cu acceptul administratorilor acesteia.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233