dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "solutii"

Iluminat stradal inteligent, panouri fotovoltaice, stații de încărcare pentru mașinile electrice și aparatură pentru o casă inteligentă. Energia verde pare să fie în acest moment preocuparea celor mai mulți producători din domeniu din țara noastră. Iar în ultimii ani s-a observat că oamenii sunt tot mai interesați să reducă consumul de energie și să apeleze tot mai mult la energia regenerabilă. Toate acestea pot fi găsite la ultima ediție a Expozitiei Smart Energy de la Constanța.

Este criză de angajați pe litoral. Operatorii economici dar și afaceriștii de la malul mării sunt în căutare de personal. Locuri disponibile sunt și pentru ucrainenii care se află în Constanța de mai bine de un an de zile. Iar aceștia sunt dornici să-și găsească un job. Banii de la stat sunt un ajutor, însă nu sunt suficienți așa că mulți vor să lucreze oriunde. Se caută bucătari, cameriste, ospătari și nu numai.

Personalul didactic auxiliar nu a mai primit o mărire salarială din 2018, deși volumul de muncă dar și responsabilitățile au crescut foarte mult. Mai mult de atât, debutanții, deși au studii superioare de lungă durată, salariu lor net ajunge la 2.600 de lei. Sindicaliștii din învățământ au ieșit astăzi în stradă pentru a-și cere drepturile. Peste 100 de profesori și nu numai au protestat în fața Prefecturii din Constanța.

S-au apucat de treabă în noiembrie, dar n-au terminat nici până acum. Este vorba de strada Opalului din orașul Constanța. Locuitorii din zonă sunt revoltați de faptul că artera de circulație a fost decopertată anul trecut și de atunci nimeni nu a mai făcut nimic. Mai mult, șoferii sunt nevoiți să meargă cu mașinile prin canalizări, gropi și pietre și de fiecare dată își lovesc autoturismele. Pentru acestă problemă, autoritățile caută soluții. Însă, în ceea ce privește asfaltarea străzii, oamenii mai au de așteptat.

Aproximativ 30 de minute. Atât trebuie să aștepte năvodărenii autobuzul care leagă orașul Constanța de Năvodari și asta în cazul în care au noroc să se urce în primul mijloc de transport în comun. De cele mai multe ori, oamenii susțin că, din cauza aglomerației, sunt nevoiți să aștepte următoarea mașină. Mai mult, cer suplimentarea numărului de stații, dar și rectificarea tarifului biletului. Autoritățile au avut deja câteva discuții, iar în acest moment se caută soluții pentru remedierea acestor probleme.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233