dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "studiu"

Românii sunt mai cumpătaţi în acest an în preajma sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui studiu, aceștia cheltuie cu 12% mai puţin decât anul trecut pe mâncare, cadouri şi decoraţiuni, iar suma medie se ridică la aproape 1.200 de lei. Mai mult, 56% din oameni au ales să stea acasă de Crăciun și doar 39% vor pleca în vizită la rudele din țară sau din străinătate.

Românii au avut nevoie de un acces mai ușor și mai rapid la finanțare și de mai mulți bani pentru nevoile personale sau pentru a-și achiziționa cele necesare unui stil de viață mai confortabil. Creditele de nevoi personale par să se încadreze cel mai bine în planurile lor. De pildă, șapte din 10 români își doresc un credit de nevoi personale fără să justifice modul în care vor folosi banii. Peste 60% vor o procedură de aplicare mai simplă și mai rapidă atunci când accesează o finanțare, arată un studiu realizat de o bancă europeană.

Sunt însă și români care muncesc în străinătate, iar de sărbători vor să vină acasă. Potrivit unui studiu, opt din zece persoane și-au rezervat deja zborul spre România în perioada 15 - 31 decembrie. Cei mai mulți vor veni din Italia, Germania și Marea Britanie.

Contingentul de muncitori străini care vor putea veni la muncă în România în 2024 va crește la 140.000, cu 40% mai mult față de pragul admis pentru acest an, respectiv 100.000. Cei mai mulți se angajează în retail, HoReCa, servicii, construcții, transport/logistică sau turism, pe poziții din segmentul entry level, care necesită maximum doi ani de experiență.

1 din 3 angajați români crede că nu își va putea păstra aceeași slujbă sau una similară până la vârsta de 60 de ani. Motivele sunt multiple: de la stres cronic sau stare de tensiune, până la neîmplinirea profesională. În acest context, mulți angajați români iau în calcul chiar și reorientarea profesională. Cel puțin asta arată cel mai recent raport al Agenției Europene de Securitate și Sănătate în Muncă, analizat de o companie internațională de executiv search din România.

Aproape patru din zece părinți, la nivel global, spun despre copiii lor că nu primesc nutrienții adecvați de care au nevoie zilnic, iar 21% afirmă că cei mici s-au culcat flămânzi în ultimele 30 de zile. La nivelul țării noastre, 2 din 10 copii susțin că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare. Sunt rezultatele dramatice ale unui studiu realizat de World Vision România în 16 țări în contextul Zilei Internaționale a Hranei.

Unu din patru copii din România merge la grădiniță doar trei zile de săptămână sau mai rar. Motivul invocat de părinți: lipsa banilor pentru acoperirea nevoilor de bază. Este vorba de suma necesară pentru a cumpăra rechizite, îmbrăcăminte sau alimente. Mai mult, când vine vorba de educație timpurie, aceștia susțin că grădinița este un instrument esențial pentru dezvoltarea cognitivă a celor mici. Asta arată un studiu recent făcut de World Vision România.

Unul din doi români nu îşi permite să economisească din cauza inflaţiei, arată un studiu recent. De asemenea, un număr tot mai mic de români aleg să pună bani deoparte pentru a face faţă unui viitor mai scump, previzionat deja de numeroasele scumpiri în lanț.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233