dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "tabere"

Începând de astăzi și pe parcursul întregii săptămânii, Dobrogea TV vă va prezenta o serie de interviuri realizate pe parcursul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, eveniment care și-a început lucrările la 14 iulie și se va încheia pe 27 august.

Vacanța de vară bate la ușă, așa că părinții caută locuri pentru a-i trimite copii în tabără. La malul mării au de unde alege. Trei tabere de stat, doua la Eforie şi una la 2 Mai îşi vor deschide porţile în câteva zile. Și la Năvodari ar mai fi fost una, însă nimeni n-a mai avut grijă de ea. Tabară arată acum ca o ruină.

O biserică ce trebuie demolată prin ordin judecătoresc împarte Constanța în două. Procesul de judecată a fost inițiat acum doi ani de Primăria orașului care a și câștigat, iar termenul legal de demolare a expirat pe 14 martie. Pe 11 mai, Biserica „Izvorul Tămăduirii” a primit o prelungire din partea municipalității iar astăzi ar fi trebuit să vină buldozerele. Într-un gest disperat, Arhiepiscopul Tomisiului, Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie a oficiat Sf. Liturghie chiar în lăcașul de cult. Ba mai mult, ia și amenințat pe cei care vor să o dărâme.

Tabere și cursuri de astronomie, navigație utilizând stelele și vizitarea siturilor arheologice – sunt doar câteva dintre activitățile pe care și le-a propus un proiect transfrontalier între România și Bulgaria. Programul se numește „O fereastră comună deschisă către misterul universului” și constă în promovarea turismului științific. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Istorie din Kavarna, dar și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” sunt partenere.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233