dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "ucraina"

Traficul pe canalele navigabile a crescut datorită cerealelor ucrainene. Și nu puțin, ci cu un sfert față de anul trecut arată un bilanț al Administraţiei Canalelor Navigabile. Pe plus sunt și transporturile de minereuri, cărbuni, metale și produse de construcții.

Războiul de la graniță le aduce falimentul pescarilor de la Marea Neagră și asta pentru că, spun ei, nu mai pot pescui pe timpul nopții, dar și pentru că viața le este pusă în pericol din cauza minelor marine apărute în ultima vreme în mare în urma conflictului armat. Capturile sunt de asemenea din ce în ce mai mici, motiv pentru care își doresc să primească un sprijin din partea Guvernului.

Spectacole cu casa închisă la Delfinariul din Constanța. Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini din Ucraina fac zilnic cunoștință cu mii de copii din România care vin special să-i vadă. S-au jucat cu mingiile, au făcut tumbe și i-au salutat pe toți. În schimb au primit ropote de aplauze și promisiuni că vor mai veni la spectacolele lor. Este Săptămâna Verde, iar la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii nu se mai găsesc bilete până vineri, inclusiv.

Ni-Ni, Chen-Chen și cei patru delfini au făcut spectacol în al doua zi de Paște. Cei care au petrecut alături de ei nu au regretat niciun moment. Cele șase mamifere s-au jucat alături de antrenorii lor spre bucuria copiilor. Toate trucurile și giumbușlucurile lor au fost răsplătite cu aplauze. A urmat apoi o plimbare prin Microrezervație. Adulții și cei mici au făcut cunoștință cu animăluțele din curtea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Triplă lansare de carte la Constanța. „Între Napoleon și Alexandru I. Contextul internațional al anexării Basarabiei”, „Rusia, o ecuație complicată” și „Putin, obsesia imperiului”, au fost prezentate studenților constănțeni și iubitorilor de carte. La Biblioteca Județeană, profesorul Armand Goșu , autorul celor trei cărți a discutat despre Rusia lui Putin, dar și despre războiul cu Ucraina.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233