dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "viroze"

Numărul cazurilor de viroze a crescut, iar la spital sunt internați 30 de copii cu afecțiuni respiratorii. Zeci de părinți cu micuții bolnavi așteaptă zilnic la ușa cabinetelor medicilor de familie. Comparativ cu anul trecut, specialiștii spun că numărul cazurilor de viroze și enterocolite este dublu, iar cei mai afectați sunt copiii. Unii au primit tratament pentru răceală, alții au fost nevoiți să se interneze.

Numărul cazurilor de gripă, viroze și pneumonii este în scădere. În această săptămână, în județul Constanța au fost înregistrate 102 de cazuri de gripă față de 127 câte au fost săptămâna trecută. Însă, în spitalele din oraș sunt zeci de persoane internate, fie cu gripă, viroză sau pneumonia. Mai grav, este că cei mai mulți sunt copii. Medicii ne sfătuiesc să respectăm în continuare condițiile de igienă. În ceea ce privește vaccinarea antigripală, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, toate dozele primite au fost administrate.

Constănțenii vor să se vaccineze antigripal, însă nu mai au cu ce. Dozele primite s-au epuizat. 83.000 de doze au fost distribuite către medicii de familie, iar acestea deja au fost administrate. Ba mai mult, potrivit autorităților județene, 500 de flacoane au fost împrumutate din județele limitrofe. În ceea ce privește numărul cazurilor de gripă și viroze, se pare că județul nostru se află pe un trend descendent, asta dacă ne uităm la datele din ultimele două săptămâni.

În contextul în care numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii a crescut considerabil, din farmacii lipsesc, în continuare, medicamente esențiale. Dacă pentru unele există înlocuitor, altele nu pot fi schimbate, cum este cazul antibioticelor. Astfel, medicilor de familie nu le rămâne altceva de făcut decât să sune la farmacii și să întrebe ce medicamente au pe stoc pentru ca ulterior să prescrie o rețetă bolnavilor.

Lipsesc în continuare anumite medicamente pentru copii în plin sezon al virozelor. Unii părinți caută cu disperare în farmacii antivirale, antialergice sau antibiotice, însă stocurile sunt epuizate. Motiv pentru care, medicii de familie prescriu înlocuitoare. Mai mult, doctorii avertizează că lipsa pastilelor va duce, inevitabil, în perioada următoare, la aglomerarea spitalelor.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233