dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "zile libere"

Părinții vor putea sta acasă cu cei mici dacă aceștia vor fi nevoiți să facă școală online. Ordonanța care prevede acordarea de zile libere adulților care supraveghează copiii aflați acasă a fost adoptată și pentru acest an școlar. Concret, ei vor primi 75% din salariul mediu brut pentru fiecare zi liberă. Fac excepție angajații din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, din penitenciare și personalul din unități sanitare publice. Pentru a primi acest ajutor, adulții trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere și o cerere pentru acordarea indemnizației. Cele două documente au fost publicate în Monitorul Oficial.

Zile libere pentru părinții care își cresc singuri copilul. Familie monoparentale vor beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor în situația în care se închid unitățile de învățământ. De acest ajutor vor avea parte și părinții care lucrează în domeniul sanitar, cel al Apărării Naționale sau al Ordinii Publice.

Vești bune pentru părinți. Aceștia își pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor până la încheierea anului școlar. Parlamentul este cel care a decis modificarea legislației privind zilele libere plătite.

Proiectul „Zile libere pentru părinţi” când şcolile se închid în situaţii speciale a fost adoptat și promulgat de președintele țării, Klaus Iohannis. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial. În noul proiect este specificat și modul de plată pentru cei care vor beneficia de aceste zile.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233