dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "ziua dobrogei"

La Centrul Educativ „Jean Constantin” din Constanța a fost sărbătorită ziua de 23 noiembrie. Scena a fost asaltată de dansatori și cântăreți care, prin jocul lor, au celebrat împlinirea a 143 de ani de la intrarea oficială în administrare românească a ținutului dintre Dunăre și Mare. Războiul de Independență și Congresul de Pace de la Berlin au marcat ceea ce astăzi numim statul român. Evenimentul a fost marcat și de câteva lecții de istorie susținute de reprezentanți ai județului sau specialiști din domeniu.

An de an, data de 14 noiembrie are o mare semnificație pentru dobrogeni. În 1878, această regiune revenea la teritoriul național iar independența de stat fusese câștigată în urma războiului ruso-turc din acea perioadă. Iubitorii de cultură au făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au consolidat Dobrogea și ne-au împărtășit câteva dintre poveștile care ne-au condus către libertate.

30 de personalități grecești au fost expuse la Muzeul de Istorie și Arheologie din Constanța. Unul dintre cei mai importanți, a fost Evanghelie Zappa, cel care a adus un plus de valoare în istorie. Acesta a fost unul dintre fondatorii Jocurilor Olimpice moderne. Evenimentul s-a desfășurat și cu ocazia zilei de 14 noiembrie, Ziua Dobrogei în care au fost amintite faptele eroice ale neamului grecesc care au contribuit și la istoria țării noastre. La acesta au participat mai multe autorități locale, reprezentanți ai comunității Elene din Constanța, precum și ai Ambasadei Greciei în România.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233