Live

Bronzul perfect este visul oricărei femei. Însă de cele mai multe ori, expunerea la soare nu oferă de fiecare dată nuanța dorită. Așa că doamnele și domnișoarele caută soluții. Una dintre ele: ședințele la solar. Folosit corespunzător, aparatul pregătește pielea pentru plajă, iar cu noile tehnologii de filtrare a razelor UV, reprezentantele sexului frumos au parte de bronzul perfect, fără a-și pune în pericol sănătatea.

Solarul a fost o alternativă la plajă pentru zilele ploioase de vară. Pe Tina am găsit-o miercuri dimineață...

Clexane şi Fraxiparine, sunt alte două medicamente care lipsesc din farmacii. Acestea sunt anticoagulante și sunt folosite pentru tratarea și prevenirea cheagurilor de sânge, inclusiv cele din timpul sarcinii. De asemenea, medicamentele sunt extrem de importante și în tratamentul post-Covid. Ele nu se mai găsesc în farmacii de câteva luni, iar farmaciștii spun că zilnic au pacienți care solicită cel puțin unul dintre cele două anticoagulante.

Anticoagulantele Clexane și Fraxiparine acţionează pe două căi. Pe de-o parte, previn creșterea cheagurilor de...

Criza medicamentelor continuă în pandemie. De data aceasta este vorba despre un antibiotic ce în anumite cazuri ar fi folosit și în tratamentul post-COVID. Vancomicina nu se găsește în farmacii de mai bine de 3 luni de zile. Situația nu stă prea bine nici în spitale, unde medicamentul este deficitar. Medicii atrag atenția că nu trebuie să se abuzeze de această substanță și că trebuie folosită doar sub supraveghere și la indicațiile stricte ale specialistului.

După Euthyrox și Siofor, ne confruntăm cu o altă criză a medicamentelor. Antibioticul Vancomicină este de...

Testarea pentru COVID-19 va putea fi făcută în farmacii. Deocamdată, în aceste unități se fac pregătiri pentru ca procesul să poată începe în cele mai sigure condiții. Măsura a fost adoptată de Ministerul Sănătății, iar acum urmează ca oamenii să poată afla rapid dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2. Procedura este gratuită, iar reprezentanții farmaciilor au obligația să raporteze la Direcția de Sănătate Publică eventualele cazuri pozitive.

Sunt testele rapide care le vor fi făcute oamenilor în farmacii în perioada următoare.

„Suntem...

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor, a aprobat luni folosirea...

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat, luni, 10 mai,

 ordinul privind activitatea de testare...

În cadrul CJSU, a fost votată, miercuri, 21 aprilie, hotărârea nr. 50, care prevede propunerea prelungirii...

Franța a anunțat că va administra cele 200.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson pe care le-a primit,...

În cadrul CJSU, a fost votată, miercuri 14 aprilie a.c., hotărârea nr. 58, care prevede propunerea prelungirii...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233